Muşchi de vită la grătar
1. Se feliază muşchiul de vită, se unge cu puţin unt şi se condimentează cu piper, cimbru, busuioc, rozmarin, boia, apoi se stropeşte cu vinul roşu, se acoperă cu o folie şi se lasă să stea la rece. 2. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul de roşii se pune […]
Soldăţei cu roşii şi mozzarella
1. Se pun într-un bol ouăle şi se bat bine, se adaugă 2 linguri de ulei, laptele şi făina cernută şi se amestecă continuu să nu se formeze cocoloaşe. Se obţine un aluat de consistenţa smântânii, iar dacă este prea gros se subţiază cu apă minerală. 2. În aluatul de clătite, se pune brânza rasă […]
Coşuleţul cu merinde
1. Se taie pieptul de curcan fâşii, se condimentează cu sare şi piper şi se bate cu ciocanul de şniţele. Se ung cu puţin ulei de măsline să se frăgezească şi se bagă la rece, acoperite cu folie de plastic. 2. Între timp, se bat ouăle cu sare, un praf de piper şi o linguriţă […]
Pui şi porumb la grătar
1. Se spală carnea de pui, se curăţă, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, se unge cu unt şi se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi pisat. 2. Friptura se pregăteşte cu 2 ore înainte de a pleca. După ce carnea a fost condimentată, se stropeşte cu puţin vin şi se lasă să […]
Trenuleţul cu surprize
1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul pudră şi zahărul vanilat, iar la sfârşit, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare. Se bat bine şi se adaugă la sfârşit făina cernută şi nuca măcinată, amestecându-se uşor, să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie […]
Ruladă de curcan
1. Se taie fâşii pieptul de curcan, se bate cu ciocanul de şniţele, se unge cu puţin ulei, apoi se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. 2. Se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă la rece. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se călesc în puţin unt. După ce şi-au […]
Ciorbă de legume
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. 2. Se toacă ceapa, morcovii se taie rondele, ardeii, cubuleţe şi se călesc câteva minute în puţin ulei, apoi se adaugă apă mai mult de jumătate şi puţină sare. 3. Între timp, se pregătesc şi celelalte legume. Cartofii se taie cubuleţe şi dovleceii la fel, se adaugă […]
Cotlet cu ciuperci
1. Se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită. Se taie feliuţe şi se călesc în unt cu sare şi cu piper. Când sunt gata, se pune şi pesmetul, apoi se lasă să se răcească. 2. Separat, se feliază cotletele de porc şi se condimentează […]
Penne cu sos de roşii
1. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe cutie iar după ce au fiert se lasă în apă rece 10-15 minute. Se scot apoi în sită şi se acoperă cu o folie să nu se usuce. 2. Separat, se opăresc roşiile în apă câteva minute ca să se poată curăţa uşor de coajă. Se curăţă […]
Gulaş cu morcovi
1. Se taie carnea de vită cubuleţe şi se pune la călit. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se stropesc din când în când cu puţină apă caldă ca să nu se lipească. 2. După ce s-a călit şi ceapa, se pun ardeii tăiaţi fâşii şi morcovii tăiaţi cubuleţe. Se adaugă 1-2 căni de apă […]