Şniţel de pui cu mazăre
1. Se spală mazărea şi se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare şi o linguriţă de ulei. 2. După ce a fiert, se scurge de apă şi se pune într-o cratiţă cu unt, ulei de măsline, sare şi piper şi se amestecă uşor să nu se zdrobească. Înainte de a opri […]
Cuiburi cu spumă şi fructe de pădure
1. Se pun într-un bol făina, grişul, zahărul, bicarbonatul, praful de copt şi sarea. Se taie margarina fâşii subţiri, se adaugă şi se frământă aluatul. Dacă acesta este fărâmicios, se pune şi apă minerală. 2. Se presară planşeta cu făină, se întinde aluatul la o grosime de 1,5 cm. Se taie cu o formă rotundă, […]
Ardei cu amestec mexican
1. Se taie ardeii în jumătăţi, se curăţă bine de seminţe şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Separat, într-o tigaie de teflon, se pun ciupercile gata curăţate şi tocate, ardeiul şi ceapa, şi se călesc în ulei până se înmoaie. 3. Se spală orezul în 2-3 ape şi […]
Ciorbă de legume cu paste
1. Pentru început, se pun pastele să fiarbă, într-o oală cu apă, puţin ulei şi un praf de sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă câteva minute în apă rece, apoi se scot într-o sită să se scurgă. 2. Separat, se spală zarzavaturile, se curăţă, se taie cubuleţe sau rondele şi se […]
Ficat de viţel la tavă
1. Se spală ficatul, se curăţă de pieliţe şi se taie felii potrivite. Acestea se ţin 30 de minute sau chiar o oră în lapte, să se înmoaie şi să capete o aromă deosebită. 2. Se scoate ficatul din lapte, se trece printr-un jet de apă caldă şi se aranjază în tavă. 3. Se curăţă […]
Ficat în sos dulce cu mere
1. Se curăţă ficatul de pieliţe, se spală în câteva ape, se scurge şi se pune să fiarbă la foc mic, aproximativ 30 de minute. Se verifică dacă a fiert şi se scoate în sită să se scurgă. Sita se acoperă cu un capac, ca să nu se usuce ficatul. 2. Separat, se curăţă ceapa […]
Parfait cu vişine
1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, zahărul vanilat şi făina cernută. Se tapetează tava cu hârtie pentru copt şi se coace aluatul 10 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă parte. Foaia se scoate caldă şi se aşază pe […]
Rulouri cu piure
1. Se curăţă fasolea, se spală în câteva jeturi de apă călduţă şi se pune să fiarbă în apă cu sare la foc potrivit. 2. Separat, se pregătesc feliile de muşchi, se bat puţin cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper, se rulează împreună cu baconul şi se aşază în tava […]
File de şalău cu maioneză
1. Se spală sparanghelul în 2-3 ape, se leagă într-un mănunchi şi se pune să fiarbă 20 de minute la foc potrivit, cu o linguriţă de sare. 2. Separat, se prepară peştele, se unge cu ulei şi se condimentează cu sare şi puţin piper alb şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. […]
Spaghete cu carne tocată
1. Se taie ceapa şi usturoiul şi se pun să se călească în uleiul bine încins câteva minute. 2. Carnea tocată se pune într-un bol şi se amestecă cu verdeaţa tocată mărunt, cu ceapa călită, cu oul, sarea, piperul şi cu miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors bine. Secretul constă în faptul că […]