Dovlecei rulaţi cu nuci
1. Se spală dovleceii, se şterg şi se taie felii subţiri cu un cuţit foarte bine ascuţit. Se presară sare şi piper şi se lasă să se scurgă în sită. 2. Separat, într-o tigaie de teflon, se pune uleiul să se încingă şi se prăjesc feliile de dovlecei 3-4 minute pe o parte şi 3-4 […]
Ciorbă de crap cu suc de roşii
1. Peştele se pune la fiert la foc mic, în apă cu sare şi 2 linguriţe de ulei. După ce a început să fiarbă, se ia spuma şi se lasă la foc mic, timp de 15 minute. 2. Separat, se curăţă zarzavaturile, ceapa se taie mărunt, morcovii, rondele, ardeiul, fâşii subţiri şi cartofii, cubuleţe. Toate […]
Salată asortată
1. Se spală cartofii şi se pun la fiert, la foc mic, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcească. Se pun şi ouăle la fiert. 2. Fasolea verde se curăţă şi se spală, apoi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare. 3. Separat, se […]
Varză gratinată
1. Se curăţă şi se spală legumele, apoi se taie bucăţi potrivite. Varza se toacă mai mare, morcovii se taie rondele, la fel şi prazul sau ceapa verde. 2. Separat, se tapetează tava cu unt şi cu pesmet şi se aranjază legumele în straturi. 3. Primul strat este de varză tocată, deasupra se pune un […]
Pârjoale de varză
1. Se spală varza, se scutură şi se toacă mărunt, se pune într-un bol şi se amestecă cu sare până îşi lasă puţin suc, apoi se scurge bine. 2. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte 2-3 minute până devine sticloasă. Se toacă verdeaţa, pâinea se înmoaie în lapte, se stoarce bine şi […]
Ruladă cu varză
1. Varza se spală şi se toacă fideluţă, se amestecă cu ceapa tocată şi se călesc în puţin ulei până se înmoaie. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la răcit la temperatura camerei. 2. Separat, într-un bol, se cerne făina şi se amestecă cu untul, sarea, apa şi iaurtul până se obţine […]
Mingiuţe răsfăţate
1. Se spală şi se curăţă castraveţii, dar nu de tot, se mai lasă puţină coajă pentru decor. 2. Cu un cuţit sau o formă specială se taie castraveţii bucăţi potrivite, astfel încât să poată să stea în biluţele de brânză. 3. Separat, se prepară biluţele de brânză din: unt, brânză rasă şi un praf […]
Frigărui asortate
1. Se curăţă, se spală şi se taie legumele rondele foarte subţiri, apoi se condimentează cu sare, piper, boia şi rozmarin. 2. La fel se procedează şi cu pieptul de pui. Se taie cubuleţe ca pentru frigărui şi se condimentează cu toate mirodeniile, apoi se lasă câteva minute la rece. 3. Între timp se pregăteşte […]
Supă cremă de cartofi
1. Se curăţă ceapa şi rădăcina de pătrunjel şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare şi piper alb. 2. Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apa clocotită, se pasează cu blenderul, apoi […]
Drob cu pui şi legume
1. Se pune pieptul de pui să fiarbă în apă cu sare, se ia spuma şi se lasă să fiarbă bine. Se scoate din apa în care a fiert şi se taie felii foarte subţiri. Se pun într-un bol şi se acoperă cu un strat de unt. 2. Între timp, se curăţă vinetele, roşiile şi […]