Mazăre cu pesmet

1. Se curăţă mazărea şi se trece în câteva jeturi de apă caldă. Atenţie, să nu fie apă rece că se fierbe foarte greu! Se pune mazărea să fiarbă în apă caldă cu sare şi se lasă la foc potrivit, acoperită cu un capac. 2. Separat, se pun şi cartofii să fiarbă în apă cu […]

Cartofi gratinaţi

1. Se spală cartofii noi cu un burete şi se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. Se fierb la foc mic ca să se pătrundă bine. 2. După ce s-au fiert, se scot şi se lasă câteva minute să se răcească, se taie în jumătăţi şi se scoate o parte din […]

Omletă cu roşii

1. Se sparg ouăle într-un bol şi se bat spumă cu un praf de sare. Se pun 1-2 linguri de ulei într-o tigaie mare şi se lasă să se încălzească. 2. Între timp, se rade separat brânza şi caşcavalul pe răzătoarea mică, apoi brânza şi mărarul se pun peste ouă şi se amestecă bine. 3. […]

Budincă cu cireşe

1. Se pune laptele la încălzit. Se amestecă cu mixerul albuşurile şi gălbenuşurile până se obţine o cremă fină, se adaugă zahărul vanilat şi esenţa de migdale, apoi făina şi la sfârşit laptele şi frişca. 2. Se pune să fiarbă la baie de aburi şi când se apropie să dea în clocot se adaugă foile […]

Covor pufos cu cireşe

1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare într-un bol, iar separat, albuşurile se bat spumă. Se pune zahărul în ploaie şi se bat bine în continuare. 2. Se adaugă apoi untul topit, făina cernută şi se amestecă uşor, în acelaşi sens, să nu facă cocoloaşe şi să nu se lase. […]

Tartă cu cireşe

1. Se pun într-un bol, făina, untul moale, zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi se amestecă totul până se formează un aluat. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece aproximativ o oră. 2. Între timp, se spală cireşele, se curăţă de sâmburi, o parte […]

Limbă de vită cu pere

1. Se curăţă limba, se spală în câteva ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare la foc mic, acoperită cu un capac. 2. Se verifică cu o furculiţă dacă a fiert şi se scoate în sită să se răcească. Se curăţă de pieliţe şi se acoperă cu o folie de plastic să […]

Plăcintă cu ştevie

1. Se cerne făina într-un bol şi se amestecă cu apa în care s-a dizolvat sarea şi s-a pus uleiul şi oţetul. 2. După ce s-a amestecat bine, se scoate pe o planşetă unde se frământă şi se bate aluatul până devine elastic şi moale. Pe masa unde urmează să se întindă aluatul, se pune […]

Lipie umplută

1. Se curăţă şi se spală usturoiul, apoi se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ardeiul iute tocat mărunt şi se mai lasă 5 minute. 2. Între timp, se pregăteşte carnea, se toacă dacă nu este tocată şi se pune peste usturoi la călit. Se adaugă câte o lingură de apă […]

Cartofi noi la cuptor

1. Se spală cartofii cu apă rece şi, pentru că au coaja foarte subţire şi foarte crudă, când se spală, se curăţă cu o cârpă sau un burete grunjos pentru a îndepărta cojile care sunt în plus. 2. Se mai spală în câteva ape şi apoi se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie. Se […]