Dovlecei umpluţi cu carne de pui
1. Se spală şi se curăţă dovleceii. Se taie jumătăţi şi se scoate miezul. Se stropesc cu câteva picături de lămâie şi se presară sare, ca să nu-şi schimbe culoarea. 2. Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se prepară cu sare, piper, ceapă călită, verdeaţă tocată şi orezul ales şi spălat […]
Ciorbă deasă de legume
1. Se spală şi se curăţă toate zarzavaturile, se taie ca pentru ciorbă şi se pun să fiarbă în apă cu sare, ulei şi un praf de piper. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic. 2. Mazărea se curăţă şi se pune să fiarbă separat în apă cu sare. După aceea, […]
Tort “Petală”
1. Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare într-un vas, iar albuşurile se bat spumă, în alt vas, apoi se adaugă zahărul, vanilia şi esenţa de migdale, gălbenuşurile şi făina cernută amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Compoziţia se toarnă în forma de […]
Pui umplut cu orez şi legume
1. Se spală puiul, se curăţă de pieliţe şi se unge cu unt topit în interior şi pe exterior, apoi se condimentează pe toată suprafaţa cu sare, piper, rozmarin şi boia. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. 2. Între timp, se pregătesc zarzavaturile, se spală, se dau prin răzătoarea mică, se […]
Clătite învârtite
1. Se pregăteşte într-un bol aluatul de clătite. Se bat ouăle şi se amestecă cu uleiul şi cu sarea până capătă consistenţa unei maioneze, se adaugă laptele, făina cernută amestecându-se continuu să nu se formeze cocoloaşe, iar la sfârşit se adaugă apa minerală. 2. După ce aluatul are consistenţa smântânii, se prăjesc clătitele puţin mai […]
Tortuleţ pentru petrecăreţi
1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul iar când bezeaua este gata, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, zahărul vanilat, nuca măcinată şi la sfârşit făina cernută. Se amestecă uşor să nu se lase sau să se formeze cocoloaşe. 2. Compoziţia de blat se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt […]
Salată grecească
1. Se spală pieptul de pui şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma şi se acoperă cu un capac. 2. Se verifică cu o furculiţă dacă a fiert şi se scoate din apă să se răcească. Se unge cu puţină grăsime, unt topit de preferinţă, să […]
Supă cremă de mazăre
1. Se curăţă mazărea, se spală şi se pune separat la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă în câteva clocote până începe să se înmoaie şi se scoate din apă fiartă într-o sită să se scurgă. 2. Între timp se curăţă zarzavaturile şi se pun să fiarbă ca pentru supă, în apa […]
Viţel cu sos de ardei şi roşii
1. Se pune carnea câteva minute să se prăjească în uleiul bine încins cât să-şi schimbe culoarea. 2. După ce a căpătat o crustă aurie, se pune în tavă şi se condimentează cu sare, piper măcinat şi boabe, cimbru, busuioc, se stropeşte cu apă, se acoperă cu un capac şi se bagă în cuptorul încins. […]
Rulouri libaneze
1. Se topeşte untul şi se presară sare şi cimbrul tocat mărunt, apoi se lasă la rece câteva minute. 2. Între timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se spală salata şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se curăţă ardeii, se spală şi se taie fâşii subţiri, morcovii se taie […]