Penne cu sos la cuptor

1. Pennele se pun la fiert într-un vas cu apă şi cu sare conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă câteva minute în apă rece. 2. Separat, se curăţă dovleceii de coajă, se spală şi se taie felii foarte subţiri, se condimentează cu sare şi se […]

Aperitive cu ciuperci

1. Se taie ciupercile felii subţiri şi se stropesc cu zeamă de lămâie pe deasupra. 2. Separat, se pune untul în tigaie şi se topeşte, apoi se adaugă ciupercile şi ceapa tocată mărunt şi se călesc câteva minute. După ce s-au înmuiat, se pune făina cernută şi se amestecă la foc mic, iar la sfârşit […]

Ciupercuţe vesele

1. Se pun ouăle să fiarbă aproximativ 5 minute din momentul când apa a început să clocotească. După ce s-au fiert se lasă să stea câteva minute în apă rece să se poată curăţa fără să se rupă albuşul. 2. Se taie doar un căpăcel din ou atât cât să se poată scoate gălbenuşul şi […]

Feţe zâmbăreţe

1. Se spală roşiile, se şterg cu un prosop absorbant, apoi se taie un căpăcel de deasupra şi se scobesc uşor în interior. 2. Caşcavalul se taie felii şi cu ajutorul unui cuţit i se dă forma unei tălpi. 3. Se umplu roşiile cu crema de brânză dulce cu smântână, apoi se aşază peste tălpile […]

Bărcuţe pe gustul micuţilor

1. Se spală ceapa şi mărarul şi se toacă mărunt. Telemeaua de vacă se dă pe răzătoarea mică şi se amestecă cu untul şi cu verdeaţa. Dacă pasta obţinută este foarte groasă şi nu se întinde pe felia de pâine, atunci se mai adaugă o lingură de smântână şi se lasă la rece. 2. Între […]

Şalău cu ciuperci

1. Se condimentează rondelele de peşte cu sare şi piper, se trec prin mălai şi pesmet şi se pun să se prăjească în uleiul încins 5-6 minute pe o parte şi 5-6 pe cealaltă parte. 2. După ce s-au rumenit şi au făcut crustă aurie pe deasupra, se scot din tigaie şi se lasă să […]

Salată orientală

1. Se spală cartofii în câteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. 2. Se scoate tonul din conservă şi se scurge de sos. Pătrunjelul se toacă, iar ceapa se taie solzişori şi se freacă cu sare şi […]

Tagliatelle cu peşte

1. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe cutie şi, după ce s-au fiert, se lasă într-un bol cu apă rece câteva minute. Se scot din apă şi se lasă să se scurgă în sită. Între timp, se scoate peştele marinat din conservă, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi pe deasupra se presară cimbru […]

Ciorbă de lobodă

1. Se spală loboda şi se pune să fiarbă în apă cu sare, 20 de minute, la foc mic. 2. Se curăţă şi se spală toate zarzavaturile, se taie mărunt şi se pun la fiert cu loboda. 3. După ce au fiert, se adaugă borşul şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Se […]

Ruladă de curcan cu sparanghel

1. Pieptul de curcan se bate cu ciocanul de şniţele şi se întinde cât se poate de bine. Se unge cu ulei, se dă cu sare şi piper, apoi se rulează şi se lasă la rece. 2. Se spală sparanghelul, morcovii se curăţă, se leagă în mănunchiuri şi se pun să fiarbă în apă clocotită […]