Pizza cu caşcaval

1. Se pune făina într-un bol, se face un gol la mijloc în care se pun oul, drojdia, laptele călduţ, puţină sare, apa minerală şi uleiul şi se frământă bine până se obţine o cocă potrivit de moale. 2. Aluatul se acoperă cu un prosop şi se lasă lângă o sursă de căldură. Între timp […]

Tort surpriză

1. Se separă ouăle: într-un bol se pun gălbenuşurile cu un praf de sare, iar în alt bol se pun albuşurile. Albuşurile se bat cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, se adaugă gălbenuşurile şi, la sfârşit, făina, cacaoa şi nucile măcinate. Compoziţia se amestecă uşor să nu formeze cocoloaşe. 2. Aluatul pentru blat se toarnă […]

Pacheţele de porc la cuptor

1. Se feliază pulpa de porc în 6-8 bucăţi. Fiecare bucată se bate cu ciocanul de şniţele, se unge cu ulei, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia şi rozmarin şi se lasă câteva minute la rece. 2. Între timp se toacă varza foarte fin, se căleşte în puţin ulei cât să-şi schimbe culoarea şi […]

Aperitive cu brânză

1. Telemeaua de oaie se rade pe răzătoarea mică şi se pune într-un bol împreună cu 50 g de unt, o lingură smântână şi crema mascarpone şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă fină. 2. O parte din această cremă se amestecă cu mărarul tocat şi cu jumătate din cantitatea de susan, […]

Prăjitură alb negru

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, vanilia, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută, amstecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţa, apoi se bagă în cuptorul […]

Cannelloni cu spanac şi caşcaval

1. Se curăţă şi se spală spanacul în câteva ape şi se pune la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Se lasă să dea în câteva clocote până se înmoaie şi se scoate să se scurgă într-o sită. 2. Spanacul se pasează cu blenderul şi se amestecă cu brânza şi ouăle. Compoziţia trebuie […]

Farfalle cu verdeaţă şi cremă de brânză

1. Pastele se pun să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie şi, după ce au fiert, se scot din apă şi se trec prin câteva jeturi de apă rece. 2. Între timp se prepară pasta de brânză pentru topping. Se curăţă ceapa şi verdeaţa, se toacă mărunt şi se amestecă cu un praf de sare. […]

Colăcei cu sos dulce

1. Înr-un bol se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr şi se înmoaie cu puţin lapte călduţ. Peste drojdie se presară câteva linguri de făină cernută şi se opăresc cu lapte clocotit, amestecându-se bine să nu se formeze cocoloaşe. 2. După ce s-a răcit, în compoziţie se pun gălbenuşurile rând pe rând, se frământă […]

Friptură de porc cu mazăre

1. Se trece bucata de carne printr-un jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se unge cu ulei pe toată suprafaţa. Se aşază în tava unsă cu ulei şi se condimentează cu toate ingredientele menţionate mai sus. 2. Se bagă în cuptorul bine încins, se stropeşte cu o căniţă […]

Cornuleţe cu legume

1. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ şi se adaugă untul, oul, făina, zahărul şi sarea. Se frământă bine un aluat, care se lasă să crească o oră. Se împarte aluatul în 30 de bucăţi. Se întinde în lung fiecare bucată şi se unge cu unt topit sau ulei. 2. Se acoperă apoi cu o […]