Rulouri cu sos de roşii

1. Se taie muşchiuleţul de vită felii şi se bat, până se obţ in fâşii foarte subţiri. Se ung apoi pe rând cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la rece. 2. După ce au stat la rece, se scot, se desfac şi se aşază pe câte o felie de bacon […]

Plăcintă cu ceapă

1. Se amestecă făina, sarea cu ouăle, smântâna şi vinul şi se frământă bine până se obţine un aluat potrivit de tare. Se împarte apoi în 10 bucăţi, din care se întind foi, care se ung cu untul topit şi se aşază una peste alta. Se acoperă foile cu o folie de plastic şi se […]

Friptură de porc împănată

1. Se spală carnea şi se înţeapă cu un cuţit pentru a introduce bucăţele de slăninuţă şi usturoi. 2. Carnea împănată se aşază în tavă, se unge cu ulei şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, rozmarin şi foaie de dafin, se stropeşte cu vin şi se lasă la rece. 3. Separat se coc ardeii. […]

Supă de ştevie

1. Se curăţă ştevia şi se spală în 3-4 ape, apoi se pune la fiert 10-15 minute în apă cu sare. Se scoate din apa clocotită într-o sită, să se scurgă. 2. Separat se curăţă şi se spală morcovii, ardeii şi ceapa şi se pun să fiarbă în altă oală cu apă, sare şi 1-2 […]

Salată poloneză

1. Se pune pieptul de pui să fiarbă într-o oală cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma atunci când începe să fiarbă şi apoi se acoperă cu un capac şi se mai lasă să clocotească 20-30 minute. 2. Cât timp fierbe pieptul de pui, se rade ţelina pe răzătoarea mică şi se […]

Terină de pui cu legume

1. Se curăţă legumele de coajă, se spală şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă şi sare. Separat în altă oală mai mică se pune pieptul de pui să fiarbă, se ia spuma şi se lasă să fiarbă în continuare la foc mic. Din zeama în care a fiert pieptul de pui se […]

Rulouri de pui cu verdeaţă şi sos béchamel

1. Se trece pieptul de pui printr-un jet de apă şi se scurge pe un prosop absorbant de bucătărie. Se unge cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi puţin piper alb. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se bagă la frigider. 2. Se curăţă spanacul, se spală în câteva ape şi […]

Costiţe de miel la cuptor

1. Se condimentează costiţele cu sare, piper şi rozmarin, se stropesc cu ulei, se acoperă cu o folie de plastic şi apoi se lasă 20-30 minute la rece. 2. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie bucăţi mai mari. Se unge o tavă cu unt sau cu ulei de măsline şi se aşază un […]

Rulouri cu ceapă şi brânză

1. Făina se amestecă cu apa în care s-a dizolvat sarea şi s-a pus uleiul şi oţetul. După ce s-au amestecat bine şi se obţine o cocă, se aşază pe o planşetă şi se frământă bine, până când aluatul devine elastic şi moale. 2. Pe masa unde urmează să se întindă foaia, se aşază o […]

Gustări uşoare

1. Se spală ceapa şi usturoiul, se lasă să se scurgă, apoi se taie mărunt şi se pun separat în două boluri. Se presară sare pe deasupra şi se zdrobesc cu blenderul până se obţine o pastă care se amestecă cu ulei şi sare, dacă mai este nevoie. 2. Şi cu roşioarele se procedează la […]