Hamburger ca la mama

1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu gălbenuşul de ou, sarea, piperul şi miezul de pâine înmuiat în lapte. 2. Compoziţia se frământă câteva minute şi se lasă la rece acoperită cu o folie de plastic. Între timp, se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele şi se prăjesc în uleiul […]

Specialitate cu pui şi mere

1. Pulpiţele se spală, se curăţă şi se despică pe mijloc, astfel încât în spaţiul creat să rămână loc pentru o bucată de măr. 2. Se ung pulpiţele cu ulei şi miere apoi se condimentează cu sare, piper, cimbru, rozmarin şi boia pe toate părţile şi se bagă la frigider pentru aproximativ o oră. 3. […]

Supă cremă de sparanghel

1. Se curăţă, se spală şi se leagă în snopi sparanghelul, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei. 2. După ce a fiert, se strecoară şi se păstrează 500 ml din zeama în care a fiert. Se păstrează câteva vârfuri de sparanghel pentru garnitură, iar restul lăstarilor se […]

Deliciu de zile mari

1. Într-un bol se bat spumă albuşurile, se adaugă zahărul, vanilia, coaja de lămâie, gălbenuşurile iar la sfârşit nuca şi făina. Se tapetează o formă rotundă cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încins. 2. Într-un ibric, se pune zahărul şi se caramelizează la foc mic. După ce s-a caramelizat, se adaugă o […]

Tiramisu cu frişcă şi pişcoturi

1. Se pregăteşte mai întâi siropul. Se caramelizează zahărul într-un ibric, peste care se adaugă 2 ceşti de apă şi zahărul vanilat. Se pune ibricul pe foc şi, după ce amestecul a dat în câteva clocote, se adaugă cafeaua şi cafeaua solubilă, iar când s-a răcit se pune şi crema de whisky. 2. Se bate […]

Tiramisu cu cremă mascarpone

1. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul vanilat şi cu zahărul pudră. Se amestecă cu mixerul bine până se obţine o cremă fină. 2. După aceea se adaugă crema mascarpone şi se mixează în continuare. 3. Se bagă la rece şi, între timp, se pregăteşte siropul pentru pişcoturi. Într-un ibric se pune zahărul şi se caramelizează […]

Sărăţele asortate

1. Se cerne făina într-un bol, se aşază la mijloc untul deja moale, smântâna şi sarea. Se amestecă totul, se frământă câteva minute, apoi se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la rece aproximativ o oră. 2. Separat, se pregăteşte sosul din sucul de roşii, roşioarele tăiate cubuleţe, sarea, busuiocul şi cimbrul. […]

Vită cu sos de vin

1. Carnea de vită se spală, se unge cu ulei, se înţeapă cu cuţitul şi se aşază în tavă acoperită cu un capac. 2. Se bagă în cuptor 10-15 minute, după care se toarnă o ceşcuţă de apă şi una de ulei amestecată cu vin. Se acoperă şi se înăbuşe încă 15 minute. Se verifică […]

Hamsii pane

1. Se taie şi se curăţă hamsiile şi se spală în câteva ape. 2. După ce s-au scurs, se condimentează cu sare şi se trec prin făină amestecată cu mălai. Se bat ouăle bine şi apoi se trec prin ou bătut şi prin făină şi pesmet. 3. Se pune uleiul la încins, apoi se pun […]

Frigărui de pui

1. Pulpiţele se condimentează cu sare, piper, boia şi cimbru, se acoperă cu o folie şi se lasă la frigider. 2. Legumele, se taie rondele şi se sărează, apoi se lasă într-un bol să-şi lase zeama. 3. Se unge grătarul cu ulei şi ceapă, se lasă să se încingă, timp în care se pun frigăruile […]