Ciorbiţă de legume

1. Se spală zarzavaturile, apoi se mărunţesc. Morcovii se rad, ceapa şi ciupercile se taie rondele, cartofii şi ardeiul, cubuleţe şi pun la călit. După ce s-au călit, se adaugă apă şi se potriveşte cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă, acoperite cu un capac. 2. După câteva clocote, se adaugă sucul de […]

Costiţe de miel şi cartofi la cuptor

1. Costiţele de miel se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc şi se pun într-o cratiţă cu ulei să se pătrundă. Se ţin câteva minute pe o parte şi câteva pe cealaltă, până se albesc. Se stropesc cu vin şi se mai lasă să fiarbă la foc mic câteva minute. 2. Se spală cartofii […]

Salată de pui

1. Se pun tăiţeii să fiarbă într-o oală cu apă şi un praf de sare. După ce s-au fiert, se trec în două jeturi de apă rece şi se lasă în sită să se scurgă. 2. Se taie ceapa, ardeiul şi morcovul fâşii subţiri şi se călesc puţin, cât să se înmoaie. 3. Se taie […]

Fursecuri cu stafide şi nuci

1. Se pun într-un bol untul şi zahărul şi se freacă câteva minute, apoi se încorporează gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, zahărul vanilat, coaja de lămâie, stafidele şi nucile. Se amestecă bine şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută şi se amestecă uşor. 2. Aluatul obţinut se lasă la rece până se întăreşte […]

Biscuiţi cu unt

1. Se pun într-un bol untul şi zahărul, praful de sare, coaja de lămâie şi zahărul vanilat şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă fină şi legată. 2. Separat, se cerne făina, se macină migdalele şi se adaugă în crema de unt. La sfârşit se adaugă făina cernută şi se amestecă încet, […]

Frigărui din costiţe

1. Se taie costiţa fâşii potrivite, astfel încât să se poată rula şi să fie prinse cu ţepuşele. Ar fi bine ca acestea să fie din inox, ca să se poată înfige bine şi să nu se rupă. 2. Separat, se toacă usturoiul mărunt şi ardeiul iute şi se amestecă cu sarea, piperul, cimbrul şi […]

Scăricică de porc la grătar

1. Se curăţă şi se spală bucata de carne, apoi se lasă pe un prosop absorbant să se scurgă. Se taie în fâşii mai subţiri sau se fac bucăţi egale şi se crestează pe toată suprafaţa cu lama cuţitului. 2. Se presară sare, piper, boia, cimbru şi usturoi pe toată suprafaţa, se pun într-un bol, […]

Mix grill de pui

1. Se dezosează pieptul de pui, se crestează, se taie bucăţi mai mici dacă este nevoie şi se condimentează cu sare, piper, cimbru. La fel se procedează şi cu pulpiţele şi ciocănelele. Se desprinde carnea cu un cuţit de pe os, astfel încât să se pătrundă atunci când sunt puse pe grătar. 2. Se acoperă […]

“Căsuţa din poiană”

1. Se pregăteşte forma de tort, se tapetează cu hârtie de copt şi se dă drumul la cuptor la 120° C. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi se acoperă cu o folie de plastic. 2. Separat, se bat albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat până se întăresc şi […]

Ruladă de pui umplută cu dovlecei

1. Se pun într-un bol, carnea tocată, ceapa tocată mărunt, miezul de pâine, ouăle, cubuleţele de concentrat de legume pentru carnea de pui şi se amestecă bine, până se obţine o pastă de carne bine legată. Se taie o bucată de hârtie pentru copt, se unge cu unt şi se presară câteva linguri de pesmet. […]