Floare de cartof copt

O variantă de cină rapidă, ieftină și incredibil de gustoasă! Ca să nu mai vorbim de aspectul mai mult decât apetisant… Să facem împreună o floare de cartof copt cu bacon și brânză Cheddar. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Spală bine cartofii. Apoi începe să îi crestezi. Pune cartoful la orizontală și taie-i un căpăcel. […]

Kazandibi

Kazandibi sau, cum i-am spune noi, budincuță coaptă de lapte. Mulți l-au declarat cel mai bun desert turcesc. Nu putem să îi aprobăm sau nu decât dacă îl încercăm întâi. Bine că se face extrem de ușor! Astfel: Preîncălzește cuptorul. Unge o tavă cu unt. (poate fi una de chec sau de prăjitură, nu contează). […]

Pui în crustă de muștar și ierburi aromatizate

Crocant la exterior, fraged la interior și… sănătos pe de-a-ntregul. Se face rapid, extrem de ușor și cu siguranță va f pe placul și celui mai mofturos membru al familiei. Amestecă laptele bătut cu muștarul. Crestează ușor puiul și apoi bagă-l într-o pungă (de preferat una care se și poate închide etanș) și toarnă peste […]

Macaroane cu sos cremos de brânză

Americanii le spun, pur și simplu, macaroane cu brânză. Dar pentru că noi când spunem asta avem în minte altă rețetă, am ales să reformulăm ușor. Să facem împreună niște macaroane cu brânză la cuptor, cremoase și crocante în același timp, după rețeta americanilor. Într-o cratiță mare topește, la foc mic, bucata de unt. Când […]

Pui thailandez cu usturoi

Un gust exotic dar obținut din ingrediente cu care ne întâlnim destul de des în bucătăritul nostru de zi cu zi. Ușor de făcut, fraged și cu o explozie de arome fabuloase. Într-un vas (de preferabil de ceramică) puneți puiul tăiat, usturoiul, zeama de lămâie, sarea, piperul și zahărul brun. Amestecați pentru combinarea aromelor, acoperiți […]

Tagliatelle ragù – rețeta clasică

Avem tot felul de semi preparate, de prafuri etc. care ne ajută când vrem să gătim pe repede înainte. Dar nimic nu se compară cu o mâncare făcută în casă, de la zero. Să facem împreună niște tagliatelle ragù, după rețeta originală. Într-o cratiță/tigaie mare, topește la foc mic untul. Adaugă prosciutto/pancetta, morcovul, țelina și ceapa […]

Supă cremă cu broccoli și brânză Cheddar

O supă cremă cu o consistență mătăsoasă, plină de arome care se completează minunat, fără a-și pierde individualitatea. Se face extrem de ușor și este foarte sățioasă. Într-o cratiță, topește la foc mic untul, adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat și cimbrul. Amestecă ocazional, timp de 3-4 minute. Adaugă încet făina, amestecând continuu ca să […]

Caramele rapide de casă

Caramele de casă: gata în numai 6 minute din 5 ingrediente! Pur și simplu ți se topesc în gură! Se pun toate ingredientele într-o cratiță medie, se amestecă încet dar continuu (nu vrei să se prindp de cratiță sau să se formeze cocoloașe), timp de 6 minute la foc mic spre mediu. Unge cu puțin […]

Cartofi Vulcan

Baconul și cartoful: două dintre cele mai delicioase lucruri din lume s-au întâlnit și au rezultat într-o rețetă de poveste: cartofii vulcan la grătar. Pune cărbunii la încins. Spală cartofii bine, să se ia tot pământul de pe ei. Usucă-i cu șervețelul. Cu vârful unui cuțit, fă 2-3 găuri în cartofi. Învelește cartoful bine în […]

Vinete evantai

Să lăsăm un pic clasica salată de vinete la o parte și să facem o rețetă la fel de ușoară, rapidă și gustoasă cu aceste minunate legume. Extrem de aspectuoasă dar făcută numai din ingrediente simple și sănătoase. Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Spală și usucă vânăta cu un prosop de hârtie. Taie vânăta […]