Ruladă de porc cu garnitură de cartofi

1. Se desface muşchiul de porc într-o fâşie şi se bate cu ciocanul de şniţele. Se presară sare, piper şi rozmarin, se unge cu ulei, apoi se lasă la rece câteva minute. 2. Se taie prazul şi se rade ţelina pe răzătoarea mică. Legumele se călesc în ulei, se condimentează cu sare, piper şi rozmarin […]

Corn cu salată

1. Se spală pieptul de pui şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert, se lasă să se scurgă şi să se răcească. 2. Se spală morcovii şi se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăţă, apoi se lasă să se răcească. 3. Se fierb 2 […]

Peşte haiducesc la cuptor

1. Se curăţă peştele de solzi şi se spală în câteva ape, se taie coada şi capul (pe care le puteţi folosi la borş) şi apoi se taie bucăţi potrivite. 2. Separat, se spală şi se taie rondele subţiri, ceapa şi ardeiul, şi se aşază într-o tavă pe toată suprafaţa. Se spală cimbrul, se toacă […]

Păstrăv în sos alb cu crochete de cartofi

1. Se curăţă păstrăvul de intestine, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Se curăţă usturoiul şi se pisează. Peştele se condimentează cu usturoi, sare, piper, cimbru şi busuioc şi se lasă câteva minute la rece. 3. Între timp, se pune ulei în tigaie […]

Scrumbie pe pat de fenicul

1. Se curăţă peştele, se spală şi se dă cu sare. Se lasă să stea cu sare o jumătate de oră, se acoperă cu o folie transparentă şi se bagă la rece. 2. Separat, se curăţă feniculul, se taie rondele şi se aşază împreună pe o tavă cu ceapa şi usturoiul tocate mărunt. 3. Pe […]

Ciorbă ţărănească de cartofi

1. Se pune la fiert ceapa tocată mărunt în apă cu sare şi cu 2 linguriţe de ulei. Când a început să fiarbă apa, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. 2. Se lasă să fiarbă aproximativ 40 de minute la foc potrivit, să nu se zdrobească şi, spre sfârşit, se potrivesc cu sare şi […]

Borş ardelenesc

1. Se curăţă toate zarzavaturile şi legumele, apoi se taie cubuleţe şi fideluţă. Se pune puţin ulei în oala de ciorbă şi se călesc uşor morcovul ras, dovleceii şi ceapa, după care se pun şi celelalate zarzavaturi să se înăbuşe bine. 2. Se toarnă o ceaşcă de apă caldă şi se fierbe înăbuşit. Se pune […]

Tartă cu praz

1. Se amestecă făină cu margarina, borşul şi sarea, se frământă puţin şi se lasă să se odihnească la rece aproximativ 20 de minute. 2. Separat, se curăţă şi se spală prazul, se taie rondele şi se căleşte într-un cubuleţ de margarină până se înmoaie. Se condimentează cu sare şi se lasă câteva minute să […]

Clătite cu dovlecei

1. Într-un bol se pune făina, praful de copt stins în zeamă de lămâie, un praf de sare, apa minerală şi uleiul şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă de consistenţa smântânei. 2. Aluatul de clătite se subţiază cu apă minerală dacă este nevoie. Tigaia se unge cu puţin ulei şi apoi […]

Supă de roşii cu ţelină

1. Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi radăcina de pătrunjel şi se pun să fiarbă întregi într-o oală cu apă, sare şi două linguriţe de ulei. 2. Separat, se opăresc roşiile cu apă fiartă, se decojesc şi se taie bucăţi potrivite. Se zdrobesc cu mixerul şi se pune câteva minute să fiarbă. 3. Între […]