Şuberec cu legume

1. Se pune făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se adaugă şi celelalte ingrediente: sarea, drojdia, apa şi uleiul. Se amestecă bine şi se lasă să crească 30 de minute. 2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se rad pe răzătoarea mică. Toate legumele şi verdeaţa se călesc cu un […]

File de şalău cu piure de sparanghel

1. Se spală bucăţile de şalău, se sărează şi se pun în tavă. Se stropesc cu ulei şi vin şi se dau la cuptor. 2. Bucăţile de sparanghel se curăţă, se spală, se leagă în mănunchiuri de 5-6 bucăţi şi se fierb 30 minute în apă cu sare, după care se lasă să se scurgă. […]

Cannellonni cu spanac

1. Se curăţă şi se spală spanacul în 7-8 ape, apoi se lasă să se scurgă într-o sită. Între timp se pune o oală cu apă şi un praf de sare la fiert. Când a început să fiarbă, se pune spanacul şi se lasă 30 minute să clocotească. 2. Se scoate spanacul în sită să […]

Desert de post cu mere

1. Se freacă margarina cu zahărul şi zahărul vanilat până când devin spumoase, se adaugă coaja de lămâie, praful de copt stins în zeama de lămâie, apa minerală şi la sfârşit făina cernută. 2. Se amestecă uşor, cu un tel, în sensul acelor de ceasornic şi se toarnă în tava tapetată cu margarină şi făină. […]

Peşte la cuptor cu ananas

1. Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se pune în tavă cu uleiul de măsline, boabele de piper, foaia de dafin şi vinul şi se bagă la cuptor la foc potrivit. 2. Separat se curăţă ananasul, se taie rondele subţiri care se călesc împreună cu ceapa verde şi ardeiul în puţină margarină. 3. […]

Ruladă de ton cu cremă de măsline

1. Se desfac conservele de ton şi se lasă să se scurgă într-o sită de plastic. După ce s-au scurs de sucul propriu, se pun într-un bol, se toarnă sucul de la 2-3 lămâi şi se amestecă cu o lingură de lemn, până se leagă. 2. Se desfac măslinele de pe sâmburi şi se pun […]

Rulouri cu brânză

1. Se pun într-un bol telemeaua rasă sau zdrobită, mărarul şi ceapa tocate mărunt, ouăle şi pesmet cât cuprinde. Se frământă bine şi se obţine o cocă tare, uşor de modelat. Se formează rulourile, mai mari sau mai mici şi se trec prin pesmet. 2. Se pune ulei într-o tigaie, se lasă să se încingă […]

Clătite cu brânză şi ceapă verde

1. Se curăţă şi se spală ceapa bine, apoi se taie şi se pune să se călească într-o tigaie în puţin ulei, doar ca să se înmoaie, apoi se lasă să se răcească. 2. Într-un bol, se pune brânza de vaci şi brânza de oaie şi se amestecă bine, apoi se adaugă ouăle, verdeaţa tocată, […]

Tarte cu legume şi caşcaval

1. Se cerne făina într-un bol, se face un gol la mijloc în care se pun sarea, oul, untul şi iaurtul. Se frământă, se adună la un loc în formă de minge şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Se curăţă legumele, se taie cubuleţe sau rondele şi se călesc în unt. Se condimentează […]

Plăcintă cu spanac

1. Se cerne făina într-un bol, se face loc la mijloc unde se pune untul moale, sarea şi iaurtul sau o ceaşcă de apă minerală şi se frământă până se obţine o cocă potrivită. Se bagă la rece câteva minute, acoperită cu un şervet de bucătărie. 2. Separat, se curăţă spanacul, se spală bine şi […]