Gogonele în sos de roşii

1. Carnea tocată se amestecă cu verdeaţa, ceapa tocată, oul, sarea şi piperul şi se formează o pastă din care se fac gogonelele. 2. Separat, într-o oală de doi litri se pune apă cu sare şi o linguriţă de ulei. Când începe să fiarbă, se pun gogonelele şi se lasă să dea în câteva clocote. […]

Spanac cu orez

1. Se alege spanacul, se rup codiţele şi se spală în 9-10 ape. Separat, se pune o oală cu apă şi sare să fiarbă şi, după ce s-a spălat bine spanacul, se pune să fiarbă 20 de minute. 2. După ce a fiert, se strecoară într-o sită şi se lasă să se curgă de zeama […]

Costiţe la grătar

1. Costiţele se crestează cu cuţitul, se condimentează cu sare, cimbru şi piper, se stropesc cu puţin vin alb şi se lasă câteva minute la rece. 2. Între timp, se spală şi se curăţă ardeii, se taie fâşii potrivite şi se pun să se călească în puţin ulei cu sare şi un praf de piper. […]

Ciorbă de legume cu soia

1. Fasolea şi bucăţile de soia se pun de seara să se înmoaie. Fasolea se alege şi se pune într-un bol cu apă fierbinte iar soia separat, în alt bol cu apă călduţă. 2. Dimineaţa, fasolea se scoate din apă şi se pune la fiert în câteva ape. Bucăţile de soia se scot din apă, […]

Muşchiuleţ de porc cu sos de ananas

1. Muşchiul de porc se trece printr-un jet de apă şi apoi se taie felii potrivite. Acestea se condimentează cu sare, piper şi rozmarin şi se aşază în tava unsă. 2. Peste bucăţile de carne se toarnă vinul rose, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul bine încins. 3. Se […]

Omletă ţărănească

1. Se curăţă ceapa şi ardeiul, se spală şi se taie fâşii subţiri. Se toarnă uleiul într-o tigaie şi se pun legumele la călit. 2. Separat, se taie baconul fâşii mai mici, cârnaţii rondele subţiri şi se pun să se călească împreună cu ceapa şi ardeii, la foc potrivit. 3. Într-un bol se desfac ouăle […]

Prăjitură simplă cu portocale

Prăjitură cu portocale simplă, pe care o poate face oricine. Rețeta cu numai 7 ingrediente este ieftină și se face rapid. 1. Se pun într-un bol untul, zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă fină şi foarte aromată. 2. În crema de unt se adaugă ouăle unul câte […]

Tort cu frişcă şi cu portocale

1. Se tapetează o formă de tort cu hârtie pentru copt şi se încălzeşte cuptorul. Se separă ouăle, gălbenuşurile se pun cu puţină sare, iar albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi la sfârşit făina cernută. Se încorporează amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Compoziţia de blat […]

Medalion de vită cu sos alb

1. Se taie muşchiul de vită rondele, potrivit de groase, şi se pun în tigaie să se înăbuşe în unt. Se stropesc cu vin şi se întorc de pe o parte pe cealaltă, să nu se ardă. 2. Între timp, se pun cartofii pentru piure să fiarbă în apă cu sare. Separat, se rade ţelina […]

Calzzone de post

1. Se pun într-un bol făina cernută, drojdia înmuiată în apă călduţă, sare, apa minerală şi se frământă adăugându-se puţin câte puţin uleiul, până se obţine o cocă moale. 2. Coca obţinută se lasă acoperită cu un prosop, lângă o sursă de căldură, aproximativ 20 de minute. 3. Între timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutură […]