Ciorbă de fasole
1. Se alege fasolea şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie în apă călduţă. A doua zi se pune să fiarbă în câteva ape, pentru a se elimina toxinele. 2. După ce a fiert, se strecoară şi se lasă câteva minute în sită să se scurgă. Între timp, se curăţă ceapa şi […]
Pârjoale din cartofi cu verdeaţă
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de apă şi se lasă la răcit câteva minute. 2. Se curăţă de coajă, se zdrobesc cu blenderul, apoi se amestecă cu margarina, ceapa şi verdeaţa tocate mărunt. 3. Se obţine o pastă consistentă […]
Ciuperci umplute
1. Se curăţă ciupercile de pieliţe şi de codiţe şi se spală în câteva ape apoi se lasă să se scurgă. 2. Se spală ceapa verde şi verdeaţa şi se taie mărunt. Se căleşte în puţin ulei cu orezul care a fost trecut prin 2-3 ape şi cărniţa de pui. Se mai adaugă din când […]
Mâncare de curcan
1. Se taie pieptul de curcan sau aripioarele, se dezosează şi se taie cubuleţe, se rumenesc în unt topit sau ulei. 2. După ce s-a perpelit bine carnea de curcan, se pune ceapa tocată mărunt şi orezul şi se amestecă continuu să nu se lipească. 3. Se adaugă apă din când în când, se pune […]
Mâncare de vită cu orez şi broccolli
1. Se spală carnea de vită, se taie fâşii şi se pune în cratiţă cu unt şi cu ulei de măsline, să se înăbuşe. 2. Se pune apă călduţă puţin câte puţin şi se adaugă ceapa roşie tocată solzişori. Se toarnă puţin vin roşu şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperită cu un […]
Mâncare de ceapă cu pulpă de porc
1. Se spală şi se taie cubuleţe carnea de porc şi se perpeleşte în untul amestecat cu uleiul de măsline. Se condimentează cu sare, cimbru, piper şi busuioc. 2. Se stropeşte cu vin alb, iar apoi se adaugă ceapa tăiată solzişori şi se amestecă continuu să nu se prindă. 3. Dacă ardeii capia sunt prea […]
Mâncare de cartofi cu muşchiuleţ de porc
1. Se taie muşchiuleţul de porc bucăţi subţiri, se condimentează cu sare, cimbru, piper şi boia dulce de ardei şi se pune într-o cratiţă să se călească în puţin ulei. 2. Se întoarce să nu se ardă, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi o cană de apă, amestecându-se continuu să nu se ardă. 3. Se […]
Musaca pentru mofturoşi
1. Într-un bol se pun carnea tocată, ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, sare, piper, miezul de pâine înmuiat în lapte, 2 ouă şi 50 g unt topit. Toate se amestecă bine, până se obţine o pastă legată. 2. Pieptul de curcan sau de pui se taie fâşii foarte subţiri, se înăbuşe în restul […]
Brioşe din tagliatelle
1. Într-o oală se pun doi litri de apă, sare şi ulei şi se pun tagliatellele să fiarbă, conform indicaţiilor de pe cutie. După ce s-au fiert, se scot şi se lasă în apă rece câteva minute. 2. Într-o altă cratiţă se pun untul, pesmetul, laptele, sarea, piperul şi nucile şi se fierb câteva minute, […]
Spaghetti gratinate cu dovlecei
1. Se pun spaghetele să fiarbă în apă, sare şi o linguriţă de ulei, conform instrucţiunilor de pe pachet. 2. După ce s-au înmuiat, se scot din apa în care au fiert şi se lasă câteva minute în apă rece să se desfacă. Se lasă să se scurgă şi se amestecă cu puţin ulei de […]