Macaroane gratinate cu alune
1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se trec prin 2-3 jeturi de apă rece. 2. Separat, se taie ceapa şi ardeii şi se călesc câteva minute cu puţin unt şi cu alunele măcinate. Se potrivesc cu sare […]
Cannelloni cu legume
1. Se curăţă ceapa, usturoiul, ardeii şi morcovul. Se spală şi se zdrobesc cu blenderul, până se obţine o pastă de legume. 2. Dovleceii se spală, se taie cubuleţe şi se adaugă în pasta de legume. Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc şi se pun cu jumătate din cantitatea de unt să se […]
Piept de curcan cu sos alb
1. Se spală şi se taie pieptul de curcan în 7-8 felii potrivite, nici prea groase, dar nici prea subţiri, se condimentează cu sare şi piper, se pun într-o tavă de iena, se ung cu unt şi se stropesc cu puţină apă. 2. Cât timp pieptul de curcan se află în cuptor, se curăţă şi […]
Mâncare de cartofi
1. Se curăţă cartofii, se taie sferturi sau jumătăţi (depinde de mărimea cartofului), se spală şi se frecă cu sare şi piper. 2. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun să se înăbuşe câteva minute într-o cratiţă. Peste ceapă se adaugă cartofii şi o căniţă de apă. Se acoperă cu un capac şi […]
Salată verde cu sos şi ouă
1. Într-un ibric se pun ouăle să fiarbă aproximativ 5 minute, să fie tari. După ce s-au fiert, se pun imediat în apă rece câteva minute ca să se poată curăţa uşor. 2. Se curăţă şi se spală frunzele de salată în 2-3 ape şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de […]
Ciorbă de roşii cu ţelină
1. Morcovii, ţelina, păstârnacul şi ceapa se curăţă, se taie bucăţi potrivite, se spală şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă şi puţină sare. 2. Oala se acoperă cu un capac. După ce au fiert, se scot toate legumele. Ceapa se aruncă, iar morcovii şi păstârnacul se zdrobesc cu blenderul. 3. Sucul de […]
Fripturi la grătar cu rozmarin
1. Se taie carnea de porc bucăţi mai mari şi groase pentru a nu se arde şi usca la preparare. 2. Carnea se crestează în diferite locuri pentru a se pătrunde bine pe grătar. Se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă câteva minute la rece. 3. Separat, se pregăteşte grătarul, se încinge […]
Copănele cu susan
1. Se spală copănelele, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, iar apoi se condimentează cu sare şi piper şi se trec prin susan. 2. Se pune uleiul să se încingă la foc potrivit într-o cratiţă, iar apoi se pun copănelele să se prăjească. 3. Se lasă 5-6 minute pe o […]
Ruladă cu mere şi brânză dulce
1. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi, la sfârşit, făina în ploaie. Se întinde compoziţia în tava tapetată cu hârtie specială de copt şi se bagă în cuptorul bine încins. 2. Între timp, se curăţă merele, se taie cubuleţe şi se pun împreună cu zahărul şi zahărul vanilat la foc […]
Ruladă umplută cu gem de prune
1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi coaja de lămâie, iar la sfârşit se pune făina cernută. Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia uniform. Se bagă în cuptorul bine încins […]