Ruladă cu cremă şi portocale

1. Într-un bol se pun albuşurile şi se bat spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie şi de portocală. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, nucile şi făina cernută, amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se tapetează tava de aragaz cu hârtie pentru copt şi se întinde foia. […]

Delicatesă cu nuci

1. Se face un sirop din zahăr, 3-4 linguri de apă, coajă de lămâie şi de portocală, vanilie şi se amestecă cu nucile până se obţine o cremă groasă. 2. Separat, într-un ibric, se topeşte margarina şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. 3. Se dă drumul la cuptor, se pregăteşte o tavă, […]

Prăjitură cu gem de fructe de pădure

Prăjitura cu gem acrișor de fructe de pădure este un deliciu care se face ușor, rapid și e pe placul tuturor. Încearcă o rețetă simplă! 1. În făina cernută cu praful de copt stins în zeama de lămâie, se pune margarina tăiată cubuleţe şi zahărul. Se amestecă bine, se acoperă cu o folie şi se […]

Prăjitura regină

1. Într-un bol, se cerne făina şi se amestecă cu margarina tăiată cubuleţe, sarea şi apa minerală. Se formează o cocă tare care se bagă la frigider. 2. Separat, se spală merele, se taie cubuleţe şi se călesc cu zahărul. Se dau la rece şi, între timp, se coc câteva minute sâmburii de nucă. Jumătate […]

Orez cu prune

1. Orezul se spală în 2-3 ape şi se pune să fiarbă. După ce s-a umflat, se amestecă cu margarină, sare şi cu şofran şi se pune într-o tavă de iena unsă cu margarină. 2. Separat, într-un bol, se pun prunele să se înmoaie. După ce s-au înmuiat, se lasă să se scurgă şi se […]

Pârjoale din legume

1. Se spală şi se toacă ceapa mărunt, se căleşte în puţin ulei şi se lasă la rece. Mărarul, pătrunjelul şi usturoiul se toacă mărunt. Mazărea se scoate din borcan şi se lasă să se scurgă. 2. Dovleceii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După […]

Lasagna de legume

1. Se pun foile de lasagna să fiarbă într-o oală cu apă şi sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. În timp ce fierb, se amestecă cu atenţie să nu se rupă foile. După ce au fiert, se lasă câteva minute în apă rece. 2. Se curăţă spanacul, se spală bine, apoi se opăreşte şi se […]

Tarte cu legume asortate

1. Se cerne într-un bol făina, se pune în mijloc margarina taiată cubuleţe, sarea, apa minerală, un praf de boia de ardei, nucşoara şi nucile măcinate şi se amestecă până se obţine un aluat potrivit. 2. Aluatul se lasă 10 minute la rece, acoperit cu o folie transparentă. Se întinde aluatul cu sucitorul pe planşetă […]

Ciorbă de legume cu suc de roşii şi paste

1. Se curăţă şi se spală toate legumele, se taie bucăţi mari şi se pun să fiarbă într-o oală de 3 litri de apă cu sare şi 2 linguri de ulei. 2. Între timp, se pun şi pastele să fiarbă, conform instrucţiunilor de pe cutie şi, după ce au fiert, se lasă câteva minute în […]

Supă-cremă de lobodă

1. Se alege loboda, se rup codiţele groase şi cel mai important lucru se spală în 7-8 ape, până nu mai rămâne niciun fir de nisip. 2. Separat, se umple o oală de 3 litri cu apă, se pune loboda aleasă, se presară puţină sare şi se pune la fiert. Trebuie să dea în câteva […]