Plăcintă cu spanac

1. Se pun într-un bol făina cernută, untul tăiat cubuleţe, smântâna, sarea şi se amestecă bine până se obţine o cocă uşor de modelat. Se împachetează în folie de plastic şi se lasă la rece. 2. Între timp, se alege spanacul, se spală în 7-8 ape şi se opăreşte în apă cu puţină sare. Se […]

Ciorbiţă de legume cu porumb

1. Se curăţă şi se spală legumele. Morcovii se dau pe răzătoare, ceapa se taie solzişori şi se înăbuşe într-o linguriţă de ulei cu apă. 2. Se taie ardeii şi cartofii cubuleţe şi se adaugă peste celelalte legume înăbuşite împreună cu doi litri de apă. Se potrivesc de sare şi piper. 3. Între timp, se […]

Ciupercuţe umplute

1. Ciupercile se curăţă şi se spală în 3-4 ape, se scot codiţele iar pălărioarele se lasă câteva minute pe un prosop absorbant, să se scurgă. 2. După ce s-au scurs, în fiecare pălărioară se pune puţin unt şi un praf de sare şi se bagă în cuptorul bine încins. 3. Ceapa şi verdeaţa se […]

Ruladă cu brânză şi roşii

1. Într-un bol se desfac ouăle, se bat bine cu un praf de sare şi cu uleiul. Se toarnă puţin lapte şi apoi se adaugă făina cernută. Se amestecă uşor, să nu se formeze cocoloaşe şi se subţiază aluatul cu apa minerală şi făină. 2. Se unge tigaia cu puţin ulei şi se prăjesc clătitele. […]

Omletă cu cremă de brânză

1. Se desfac ouăle într-un bol şi se bat cu mixerul câteva minute, se potrivesc cu puţină sare şi se adaugă telemeaua de vacă rasă pe răzătoarea mică. 2. Într-o tigaie se pune puţin unt să se încingă şi se toarnă ouăle bătute. Se lasă la foc potrivit ca la clătite şi se întorc cu […]

Prietenii chifteluţe

1. Carnea tocată se pune într-un bol şi se amestecă cu sarea şi cu oul. Se pune grătarul să se încingă şi se formează biluţe de carne. Se turtesc şi se pun pe grătar. Se întorc din când în când să nu se ardă. 2. Separat, se spală ridichiile, castraveţii şi roşiile şi se taie […]

Cer înstelat

1. Într-o cratiţă, se pun gălbenuşurile, cacaua, zahărul vanilat, 150 g zahăr, laptele, untul şi nucile măcinate. Compoziţia obţinută se pune la fiert, la baie de aburi, şi se lasă până capătă consistenţa unei ciulamale. Crema se lasă să se răcească. Între timp, se pun stafidele să se înmoaie cu o linguriţă de coniac. 3. […]

Tort de cafea

1. Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie, se adaugă gălbenuşurile şi făina cernută şi se amestecă uşor. Compoziţia se toarnă în forma de tort, tapetată cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor. 2. Într-o cratiţă se pun gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, cafeaua, făina şi […]

Deliciu cu cremă de ciocolată

1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul, zahărul vanilat, se adaugă gălbenuşurile şi făina cernută. Aluatul se împarte în două şi se coace în două tăvi, 30 de minute. 2. Pentru cremă, se pun 4 gălbenuşuri, laptele, zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă la baie de aburi până se obţine o […]

Delicatesă cu vanilie

1. Se bat gălbenuşurile cu jumătate din zahăr şi 4 linguri de apă, până se topeşte zahărul şi se obţine o cremă ca o smântână. Separat, se bat spumă albuşurile cu restul de zahăr şi zahărul vanilat. Cele două compoziţii se amestecă, adăugând făina cernută şi praful de copt. Aluatul se împarte în două: jumătate […]