Conopidă cu pulpe de pui
1. Se spală pulpiţele şi se crestează sau se înţeapă cu furculiţa ca să se pătrundă bine. Se condimentează cu sare, piper şi se pun într-o cratiţă cu unt sau cu ulei să se înăbuşe. 2. Separat, se scoate conopida din congelator şi se lasă să se dezgheţe. Se opăreşte în apă cu sare şi […]
Pizza vegetariană
1. Se cerne făina într-un bol şi se amestecă cu maiaua făcută din apă căldă şi un pacheţel de drojdie, un praf de sare şi apă şi ulei cât este nevoie, până se obţine o cocă uşor de frământat. 2. Aluatul se lasă să dospească lângă o sursă de căldură, acoperit cu un prosop de […]
Muşchi de porc la grătar
1. Muşchiul se taie bucăţi potrivite care se bat bine cu ciocanul de şniţele pentru a fi fragede. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se ung cu ulei de măsline. 2. Fiecare bucată de carne se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă câteva minute la rece. 3. Între timp, se […]
Peşte cu legume la cuptor
1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine cu apă rece, se taie bucăţi şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. 2. După ce s-a scurs, se unge cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se pune într-o tavă. Se stropeşte cu vin alb şi zeamă de lămâie, se acoperă cu felii […]
Ruladă de curcan cu spanac
1. Se taie pieptul de curcan felii şi se bate ca să se poată rula uşor. Ficatul de vită se opăreşte în apă, cu puţină sare, se scurge şi se taie cubuleţe. 2. Carnea se condimentează cu sare, piper şi rozmarin şi se unge cu unt topit sau ulei de măsline. Pieptul ardelenesc se taie […]
Supă-cremă de morcovi
1. Se curăţă morcovii, ţelina, ceapa şi dovlecelul şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă, sare şi ulei. 2. Se verifică cu spumiera dacă s-au fiert. După ce sunt gata, se scot într-o sită şi se lasă să se scurgă. 3. Ceapa se aruncă, iar celelalte se pasează cu blenderul într-un bol şi, […]
Sărmăluţe moldoveneşti
1. Spre deosebire de reţeta clasică de sarmale, la cele moldoveneşti, carnea de porc nu se mai dă prin maşina de tocat, ci se toacă bucăţele cu bărdiţa. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea, cu orezul, oul, sarea şi piperul. Pasta obţinută se lasă la rece câteva minute. 2. Între timp, se […]
Cotlet de porc cu ananas şi cartofi umpluţi
1. Cotletele de porc se condimentează cu sare şi piper, se ung cu ulei, se aşază în tavă şi se pun la cuptor la foc potrivit. Se stropesc cu puţină apă şi se acoperă cu un capac. 2. Între timp, se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cu apă şi cu sare. […]
Ruladă de vită umplută cu ficat
1. Se curăţă ficăţeii de pieliţe şi se pun să fiarbă într-o cratiţă cu apă. Se lasă să fiarbă în 2-3 clocote. După ce au fiert, se pun într-o sită să se scurgă şi se acoperă cu un capac sau cu o folie transparentă. 2. Se toacă pieptul de pui şi se amestecă cu ceapa […]
Iepuraş, dulce şi drăgălaş
1. Într-o cratiţă se pun laptele, untul, zahărul, vanilia, oul şi cacaua şi se lasă să fiarbă în 2-3 clocote. După ce a fiert, se lasă să se răcească la temperatura camerei. 2. Între timp, în alt bol, se rup biscuiţii bucăţele şi se amestecă cu nuca măcinată, cu nuca de cocos, un praf de […]