Cremă fină cu aromă de fericire
1. Se sparg ouăle, se pun într-un bol şi se amestecă bine cu mixerul cu zahărul pudră şi puţină sare până devin spumă. 2. Laptele se pune să se încălzească şi se lasă câteva minute cu batonul de vanilie cât să-i dea aromă şi culoare cremei. Se pune făina şi se amestecă uşor să nu […]
Inimioare dulci
1. Se amestecă zahărul cu zahărul vanilat, cu coaja de lămâie, borşul, oul şi praful de sare. Se topeşte untul şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. 2. Se pune făina cernută pe o planşetă sau într-un bol, se face o adâncitură şi se adaugă amestecul obţinut şi untul topit şi se frământă […]
Supă-cremă cu inimioare
1. Se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi, într-o oală cu apă, sare şi puţin ulei. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Se verifică dacă s-au fiert morcovii şi ţelina, se scot din supă şi se taie în formă de inimioare. Când […]
Salată cu surprize
1. Se pun pastele la fiert într-o oală cu apă, sare şi puţin ulei şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. 2. După ce s-au fiert, se scurg şi se trec prin 2-3 jeturi de apă rece, să nu se lipească între ele. 3. Se curăţă gulia sau ridichile şi castravetele, se […]
Piept de curcan pe pat de orez
1. Se trece pieptul de curcan printr-un jet de apă rece. Se condimentează bine cu sare, piper, cimbru, rozmarin şi un 1praf de boia dulce, se unge cu ulei şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Se dă drumul la cuptor şi se bagă pieptul de curcan, dar nu înainte de a fi stropit […]
Supă cremă de roşii
1. Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă, se spală, se pun în oală, se acoperă cu apă, se pune puţină sare şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu un capac. 2. După ce au fiert morcovii, se scot cu o spumieră într-un bol, se alege ceapa şi se aruncă, iar restul legumelor […]
File de şalău pane cu salată
1. Se şterg de apă bucăţile de şalău şi se condimentează cu sare şi piper. Se desfac ouăle într-un bol şi se bat spumă. 2. Fiecare bucată de peşte se trece prin făină, ou şi pesmet. Se încinge uleiul în tigaie şi se pun bucăţile de peşte la prăjit. 3. Se lasă 3-4 minute pe […]
Salată de fasole uscată
1. Se lasă fasolea să se înmoaie de seara până dimineaţa, în apă călduţă. Dimineaţa se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a elimina toxinele. 2. După ce s-a fiert fasolea, se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. 3. Într-un bol, se pun fasolea fiartă, ceapa şi usturoiul […]
Spaghete cu ton şi sos tomat
1. Spaghetele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe cutie, în apă cu puţin ulei şi un praf de sare. 2. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se lasă în apă rece câteva minute. După aceea, se lasă să se scurgă într-o sită. 3. Se taie ceapa roşie solzişori, usturoiul se […]
Plăcintă cu spanac
1. Se face o adâncitură în făina cernută, se toarnă apa şi sarea şi se frământă un aluat. Se lasă să se odihnească o jumătate de oră, acoperit. 2. Spanacul se opăreşte, se toacă mărunt şi se amestecă cu brânza şi ouăle. 3. Se întinde o foaie subţire, se unge cu ulei călduţ şi se […]