Tortul iubirii

1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi, la sfârşit, nucile şi făina cernută. Se amestecă uşor să nu formeze cocoloaşe şi se toarnă într-o tavă în formă de inimioară, tapetată cu hârtie pentru copt. 2. Se bagă forma în cuptor şi se lasă la o […]

Pulpiţe îndrăgostite

1. Se spală pulpele şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se crestează cu vârful cutiţului astfel încât să fie bine pătrunse, apoi se pun să se prăjească în ulei, într-o tigaie adâncă. 2. Se lasă să se prăjească 5-6 minute pe o parte şi 5-6 pe cealaltă parte, apoi […]

Inimi pereche

1. Se cerne făina într-un bol şi în mijloc se pun untul, oul, sarea, iaurtul sau smântâna. Ingredientele se frământă bine, se adună ca o minge şi se lasă câteva minute la rece. 2. Se dă drumul la cuptor, se pregăteşte o tavă de copt, se bate un ou spumă şi se scoate aluatul din […]

Prăjitură cu cremă de vanilie

1. Se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 160 °C şi se pregăteşte o tavă de aragaz. Se întinde foaia cu sucitorul, se taie marginile, se dublează, apoi se unge foaia cu oul bătut spumă şi se bagă la […]

Salată nicoise

1. Se desfac conservele de ton şi se pun bucăţile de peşte la scurs, într-o sită. Ardeii se curăţă de sâmburi, se taie feliuţe potrivite, se presară cu sare şi puţin ulei de măsline şi se acoperă cu o folie transparentă. 2. Feliile de pâine se prăjesc. După ce s-au prăjit, se taie cubuleţe şi […]

Salată de ton cu crutoane

1. Pentru început, se desfac cutiile de ton şi se pun într-o sită să se scurgă bine. După ce s-au scurs, bucăţile de ton se stropesc cu zeama de lămâie şi se presară cu piper măcinat, alb sau negru. 2. Se pun ouăle să fiarbă şi se lasă 5 minute. Ca să se poată curăţa […]

Musaca de legume cu carne

1. Într-o tigaie se pune puţin ulei de măsline, ceapa şi carnea tocată să se călească, amestecându-se continuu, să nu se lipească. 2. După ce s-a călit, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi verdeaţa tocată mărunt. Se lasă câteva minute să se răcească şi se amestecă cu oul crud. 3. Separat, se […]

Vită cu ardei şi praz

1. Se taie carnea de vită fâşii potrivite şi se unge pe o parte şi pe cealaltă cu ulei de măsline. Se lasă câteva minute în frigider. 2. Se toarnă uleiul într-o cratiţă să se încingă şi se pun fâşiile de carne. Se lasă să se înăbuşe şi se întorc de pe o parte pe […]

Platou cald

1. Se spală morcovii şi cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. Se acoperă cu un capac şi, după ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, se curăţă şi se taie cubuleţe şi rondele. 2. Vânăta şi dovlecelul se curăţă […]

Salată de şalău cu cartofi

1. Bucăţile de peşte se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă, cu puţină sare şi o foaie de dafin. Se lasă 20 de minute, iar apoi se scot feliile de peşte şi se pun în sită să se scurgă. 2. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie felii ca pentru […]