Cannelloni cu legume şi carne

1. Se pune puţin ulei de măsline într-o tigaie în care se pune carnea tocată să se călească, până îi scade tot sucul. 2. Se spală ardeii, se curăţă şi se taie cubuleţe. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie şi ele cubuleţe. Se pun peste carne şi se mai lasă 10 minute să […]

Ciulama de ciuperci

1. Se curăţă ciupercile de pieliţe şi se spală bine în câteva ape. Se toacă bucăţi potrivite şi se freacă cu sare. 2. Se pune ulei într-o tigaie şi se pun ciupercile să se călească în sucul lor. Cât stau pe foc, nu se adaugă nicio picătură de apă ca să nu le înmoaie. 3. […]

Orez cu ciuperci și cașcaval

Orezul cu ciuperci capătă un gust special dacă îi adaugi și cașcaval. Rețeta e simplă și gata în numai 40 de minute. 1. Se curăţă şi se spală ciupercuţele, se lasă să se scurgă într-o sită. Se taie ceapa uscată şi verde, iar apoi se căleşte într-o tigaie cu puţin ulei de măsline. După aceea, […]

Orez cu suc de roşii şi caşcaval

1. Se spală orezul şi se trece în 2-3 ape. Se pune la fiert sau se bagă în cuptor cu 200 ml apă şi uleiul de măsline. 2. După ce s-a fiert orezul, se presară sare şi piper, după gust, şi se pune sucul de roşii. Se mai lasă în cuptor până se absoarbe tot […]

Orez cu portocale şi cotlet de porc

1. Cotletul de porc se unge cu unt şi se condimentează cu sare şi piper, după gust, se stropeşte cu puţin vin alb, dulce, se presară cu câteva fire de rozmarin şi se împachetează în folie. Se lasă la rece aproximativ o oră. 2. Separat, se pregăteşte orezul. Se trece prin 2-3 ape, până rămâne […]

Peştişorul fermecat

1. Se desface conserva de ton şi se lasă să se scurgă de ulei sau de sosul vegetal. Trebuie scurs foarte bine, să nu strice compoziţia şi să îi dea un aspect neplăcut. 2. Într-un bol, se pune untul, se freacă bine cu sare, zeamă de lămâie şi ton, până se obţine o pastă groasă. […]

Mâncare cu ardei capia

1. Se spală şi se curăţă ceapa roşie şi se taie solzişori. Se pune la călit într-o cratiţă cu puţin ulei până se înmoaie. 2. Se spală şi se taie carnea cubuleţe şi se căleşte împreună cu ceapa. Carnea se lasă pe foc până capătă o crustă. 3. După ce s-a prăjit, peste carne se […]

Clătite umplute cu sos picant

1. Într-un bol se pun ouăle cu puţină sare, ulei şi se bat bine. Se adaugă făina cernută şi laptele, câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Dacă aluatul este gros, se mai adaugă apă minerală până capătă consistenţa unei ciulamale. 2. Se pune tigaia să se încingă şi, cu un şerveţel îmbibat în ulei, […]

Muşchiuleţ pe pat de legume

1. Se condimentează muşchiul de vită cu paprika şi puţin zahăr, se unge cu vin şi usturoi. Se bagă apoi într-o pungă de plastic şi se bate cu ciocanul de şniţele şi se lasă câteva minute la rece. 2. Se pregătesc între timp legumele, se înăbuşe în ulei de măsline sau unt şi se acoperă […]

Paste cu vinete coapte

1. Pastele se pun să fiarbă într-o oală cu apă, sare şi puţin ulei conform instrucţiunilor de pe pachet. 2. După ce s-au fiert, se scot şi se lasă câteva minute în apă rece. Se scurg de apă şi se înăbuşe cu puţină margarină sau ulei de măsline şi se lasă la foc mic, amestecându-se […]