Pui la cuptor cu stafide

1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală şi se condimentează cu sare şi puţin piper alb. Se unge cu unt şi se pune o căniţă de apă şi se bagă la cuptor acoperit cu un capac. 2. Într-o crăticioară se topeşte untul, se pune făina şi se stinge cu laptele călduţ, amestecându-se […]

Carne de porc cu legume

1. Se condimentează ceafa de porc cu sare, piper, boia, se unge cu ulei şi vin şi se lasă câteva minute la rece înfăşurată în folie de aluminiu. 2. Între timp, se spală şi se taie ceapa roşie solzişori, se pune un cubuleţ de unt să se topească într-o tigaie şi se înăbuşe ceapa. Se […]

Mâncare ardelenească

1. Se spală carnea, se taie cubuleţe şi se lasă să se scurgă, după care se pun la înăbuşit. 2. Se spală ceapa şi ardeii şi se taie felii subţiri. Se freacă cu sare şi se pun peste carnea înăbuşită. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în sucul propriu, adăugându-se apă […]

Frigărui asortate

1. Se taie bucăţele mici carnea de pui şi de porc, se dau cu sare, boia şi piper şi se bagă pe beţe, intercalându-le. O bucată de pui, o feliuţă de slăninuţă, o fâşie de ceapă şi una de cotlet. Frigăruile se acoperă şi se lasă câteva minute la rece să se pătrundă aromele. 2. […]

Cremă de vanilie cu morcovi

1. Se pun într-o oală de doi litri zahărul, sarea şi ouăle şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă. Se adaugă făina cernută şi laptele cald. 2. Se pune să fiarbă şi se amestecă încontinuu cu telulul şi, când a început să se îngroaşe, se dă de o parte să nu […]

Cremă de vanilie cu pişcoturi

1. Într-o oală de doi litri se pun zahărul şi ouăle şi se amestecă cu mixerul până se fac spumă şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută şi sarea. Se amestecă uşor, până se încorporează. 2. Laptele se pune separat să se încălzească într-un ibric şi se toarnă peste compoziţia pregătită. 3. Batonul de vanilie […]

Cremă caramel cu cranţ

1. Pe o tavă de aragaz se aranjează sâmburii de nucă, unul lângă altul şi se bagă câteva minute la cuptor să se coacă. Se scot şi se lasă pe tavă, aşezaţi în ordine. 2. Separat, într-o cratiţă mai mică, se pun gălbenuşurile, vanilia, praful de sare, făina şi laptele. 3. Într-o cratiţă de doi […]

Rulouri din file de pangasius

1. Se spală şi se şterg feliile de peşte cu un prosop absorbant de bucătărie să nu rămână nicio picătură de apă. Se presară sare şi piper după gust şi se lasă câteva minute la rece. 2. Se pun câte două felii de mortadella pe fiecare bucată de peşte şi se rulează. 3. Ca să […]

Salată de pui cu porumb

1. Se spală şi se şterg bucăţile de pui cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper după gust. 2. Se încinge untul într-o tigaie, în care se pun bucăţile de piept la prăjit. Se amestecă în continuu, să nu se ardă. După ce s-au prăjit, se […]

Lasagna cu pui

1. Se trece pieptul de pui printr-un jet de apă, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie bucăţele mici şi subţiri. 2. Într-o tigaie, se pun untul şi două linguriţe de ulei la încins, iar în acesta se pun bucăţelele de piept la prăjit. Se condimentează cu sare şi piper alb, […]