Friptură de viţel cu legume
1. Se spală bine bucata de carne şi se pune să fiarbă în oală cu sare şi puţină apă, se ia spuma şi se lasă să fiarbă până se frăgezeşte. 2. După ce a fiert, se scoate, se unge cu unt, se taie felii, se aşază în tavă şi se acoperă cu un capac. Se […]
Salată de ciuperci pleurotus marinate
Salata de ciuperci pleurotus este foarte gustoasa si sanatoasa. Invata sa o prepari dupa o reteta simpla! 1. Se curăţă şi se spală bine ciupercile şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu puţină sare. Se lasă să fiarbă până se înmoaie, se scot din apă şi se lasă în sită să […]
Curcan cu tocană de ardei
1. Se dezosează pieptul de curcan, se condimentează cu sare şi piper, cimbru şi rozmarin şi doi căţei de usturoi, se pune într-o tavă de aragaz şi se stropeşte cu puţin ulei şi apă şi se bagă la cuptor. 2. Cât timp stă pieptul de curcan la cuptor, se pregăteşte tocana de ardei copţi. Se […]
Crochete de şalău
1. Se spală feliile de peşte, se şterg bine cu un prosop absorbant, iar apoi se taie fâşii, de grosimea unui deget, care se condimentează cu sare şi piper, după gust. 2. Într-o tigaie, se pune uleiul să se încingă. Între timp, se bat ouăle spumă şi se pregăteşte pesmetul pe un platou. Bucăţile de […]
Brânzoaice cu sos de roşii şi praz
1. Se curăţă, se spală prazul, se taie rondele şi se înăbuşe în ulei. 2. Se spală roşiile şi se decojesc. Apoi se zdrobesc cu blenderul şi se pun peste praz. Se condimentează cu cimbru, piper, sare şi boia după gust şi se lasă să fiarbă la foc mic. 3. Într-un bol, se pun brânza, […]
Gustări cu varză
1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură scăzută şi se bagă lipiile să se rumenească, se ung cu unt şi se acoperă cu hârtie pentru copt să se înăbuşe. 2. Se toacă varza mărunt, se freacă cu sare şi piper cât este nevoie, apoi se lasă câteva minute acoperită să-şi lase zeama. 3. […]
Chec umplut
1. Se pune făina într-un castron, se frământă drojdia cu degetele şi se presară deasupra. Laptele se încălzeşte şi în el se pun untul, ouăle bătute, zahărul şi puţină sare şi se amestecă cu făina şi drojdia până se obţine un aluat omogen. În aluat se mai adaugă, romul, zahărul vanilat, lămâia zaharisită şi stafidele […]
Chec în trei culori
1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120° C şi se pregăteşte tava cu hârtie specială pentru copt. 2. Într-un bol se pune untul care a stat la temperatura camerei şi se amestecă cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă. După ce aţi obţinut crema de unt, […]
Chec cu migdale
1. Se cerne făina într-un castron, în mijloc se face o adâncitură în care se pune drojdia înmuiată în lapte călduţ şi se lasă 10 minute lângă o sursă de căldură. După 10 minute se pun untul, restul de lapte cu zahărul, aromele, stafidele, precum şi o parte din fulgii de migdale, coaja de lămâie […]
Trifoi cu patru foi pentru prichindei
1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se presară un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi, la sfârşit, făina şi cacaua cernută, nuca măcinată şi se amestecă încet, să nu facă cocoloaşe. 2. Între timp se pregăteşte forma, se tapetează cu hârtie de copt, se […]