Pui la cuptor cu smântână
1. Se spală carnea de pui şi se curăţă de peliţe, se şterge bine cu un prosop absorbant de bucătărie şi se unge cu unt, se presară sare, piper şi se lasă câteva minute la rece. 2. Se aşază pieptul de pui într-o cratiţă sau tavă şi se bagă la cuptor acoperit cu folie de […]
Fasole cu ciolan afumat
1. Fasolea se lasă cu câteva ore înainte sau chiar o noapte să se înmoaie. După ce s-a înmuiat bine, se dă în câteva clocote şi se lasă să fiarbă o oră, acoperită cu un capac. 2. Se taie ceapa mărunt şi se pune într-o cratiţă cu o lingură de ulei şi se căleşte 2-3 […]
Friptură de vită cu garnitură
1. Se bate cu ciocanul de şniţele carnea de vită, se freacă cu puţin unt şi se lasă să stea la frigider 1-2 ore. 2. Între timp se pregătesc cartofii pentru garnitură. Se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri, se freacă cu sare şi se pun să se prăjeasscă în uleiul bine încins. […]
Salată de pui cu legume
1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă într-o oală cu apă şi cu sare. Se ia spuma şi se lasă să fiarbă bine până se înmoaie. 2. Se curăţă morcovul şi se pune la fiert împreună cu pieptul de pui. Se scoate din congelator un bucheţel de […]
Ciupercuţe umplute
1. Se curăţă ciupercuţele de pieliţe, se spală în câteva ape. Pălărioarele se pun să se scurgă de apă, iar codiţele se toacă mărunt împreună cu ceapa şi se pun la călit. 2. Se călesc ciupercile până lasă toată zeama, se presară sare şi piper, după gust, se amestecă cu verdeaţa, iar la sfârşit se […]
Varză acră cu costiţă afumată
1. Se scoate varza murată din butoi şi se lasă la desărat câteva ore. Se scurge bine de zeamă, se taie jumătăţi şi se toacă mărunt. 2. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei într-o cratiţă potrivită. Se pune varza peste ceapă şi se călesc bine, amestecându-se mereu să nu […]
Budincă de cartofi cu cârnaţi şi sos de caşcaval
1. Se spală cartofii şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu puţină sare. Separat, într-un ibric, se pun ouăle să fiarbă. După ce au fiert cartofii, se scot din apă şi se lasă să se răcească. 2. Cât timp fierb cartofii, se dă caşcavalul prin răzătoarea mică, se bat două ouă […]
Cartofi cu pulpă de miel
1. Se împarte pulpa de miel în patru, se spală şi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează cu sare şi piper, se unge cu puţin ulei de măsline, se presară cimbru şi rozmarin, se stropeşte cu vin roşu şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Între timp, se curăţă şi […]
Cartofi franţuzeşti
Cartofi franțuzești delicioși, care se fac repede și simplu. O rețetă ieftină, pe care oricine o poate pregăti. 1. Se spală cartofii cu coajă cu tot şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Se acoperă cu un capac şi se încearcă cu furculiţa dacă s-au fiert. 2. Cât timp fierb […]
Salată de ciuperci marinate
1. Se curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu rămână pământ între lamele. 2. Între timp, se pune într-o oală apă şi sare şi se lasă la fiert. Când apa a început să dea în clocot, se pun ciupercile şi se lasă să fiarbă, acoperite cu capac până se înmoaie. După ce […]