Salată de sfeclă cu peşte
1. Se spală sfecla şi se pune la fiert sau la cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu sfeclă fiartă şi cu sfeclă coaptă. Dacă o fierbeţi puneţi o linguriţă de sare în apă. Sarea o ajută să fiarbă mai repede. 2. La fel se procedează şi cu cartofii. Se spală bine şi se pun […]
Salată de fasole verde şi uscată
1. Se alege fasolea boabe şi se lasă de seara până dimineaţa în apă să se înmoaie pentru a fierbe mai uşor. 2. După ce s-a înmuiat, se pune la fiert în 2-3 ape, deoarece prin schimbarea apei şi prin fierbere se elimină toxinele din fasolea boabe. După ce s-a fiert, se scurge de apă […]
Salată de cartofi
1. Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în sferturi. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o tavă. Se stropesc cu puţină apă şi ulei, se acoperă cu capacul şi se bagă la cuptor la o temperatură de 160ºC. 2. Separat, se curăţă salata, se spală în 2-3 ape […]
Cotlet la grătar cu legume
1. Pentru început se bat bine cotletele cu ciocanul de şniţel şi se ung cu unt sau cu ulei, se presară sare şi piper după gust, câteva fire de rozmarin, se împachetează în folie de aluminiu şi se bagă la frigider câteva minute. 2. Între timp se pregătesc legumele proaspete sau congelate, se taie cubuleţe […]
Melcişori cu ciuperci
1. Se pune făina într-un bol, se face o adâncitură şi se pune oul, sarea şi smântâna. Margarina se topeşte şi se lasă un pic la răcit. 2. Separat într-un pahar se pune drojdia şi se amestecă cu laptele, iar pasta obţinută se pune peste făină şi se frământă adăugându-se margarină puţin câte puţin. După […]
Ruladă de porc cu legume
1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Cât timp stă carnea la rece se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se curăţă verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt şi se pune peste carnea tocată împreună […]
Ouă umplute
1. Se pun ouăle la fiert şi se lasă 5-6 minute. După ce s-au fiert se lasă în apă rece câteva minute ca să se poată curăţa uşor. Se curăţă ouăle, se taie în jumătăţi şi se scot gălbenuşurile. 2. Separat într-un bol se pun gălbenuşurile, untul, pateul de ficat, sarea, piperul smântâna, muştarul şi […]
Ciorbă cu ciolan afumat
1. Puneţi ciolanul de seara în apă călduţă ca să fiarbă mai uşor şi să elimine gustul de afumătură. 2. A doua zi puneţi-l să fiarbă într-o oală cu apă. Se ia spuma şi se pun zarzavaturile curăţate şi întregi ca la supă. Se acoperă şi se lasă să fiarbă încercându- se din când în […]
Ciulama de pui
1. Se curăţă ciolănelele de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, se condimentează cu sare, piper, se ung cu unt şi se lasă câteva minute la rece. 2. Separat într-o tigaie se pun câteva linguri de ulei, se lasă focul la mic şi se pun ciolănelele […]
Baclavale
1. Se scot foile de plăcintă de la rece, se lasă câteva minute la temperatura camerei şi, între timp, se pune untul să se topească la foc mic. 2. Se curăţă nucile, se râjnesc şi se amestecă cu 500 g de zahăr, un praf de sare, zahărul vanilat, 4-5 linguri de apă şi coaja de […]