Frigărui asortate
1. Se pregătesc bucăţile de carne, se taie cubuleţe, se condimentează cu sare, piper, boia de ardei dulce şi iute, 1-2 fire de rozmarin, 1-2 cubuleţe de unt, cubuleţele de carne. 2. Se taie cârnaţii rondele destul de groase ca să nu se ardă prea tare cât stau pe grătar. Se pun pe băţul de […]
Cârnaţi la tavă cu piure şi acritură
1. Dacă sunt proaspăt făcuţi, cârnaţii se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie, se înţeapă cu furculiţa să nu se umfle şi se aşază în tavă răsuciţi să nu se desfacă. Puteţi să înfigeţi câte o scobitoare şi să-i aşezaţi în tavă. Se ung cu puţin ulei, se presară piperul şi se pune vinul. […]
Chifteluţe cu garnitură de ardei
1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se adaugă următoarele ingrediente: ghimbirul dat prin răzătoare, ceapa verde tocată mărunt, la fel şi usturoiul şi pătrunjelul. Se adaugă sare, piper, 6-8 linguri de pesmet, praful de coriandru şi praful de chili. Se amestecă toate ingredientele bine până se obţine o pastă ce poate fi modelată […]
Friptură de pui cu legume
1. Se curăţă pulpele de pieliţe, se taie jumătăţi, se spală şi se ung cu unt, sare şi piper. Se tapetează o tavă mai înaltă cu unt şi cu puţin pesmet şi se aşază carnea. 2. Separat, se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari. Cartofii pot fi puşi întregi dacă […]
Supă cremă de dovleac
1. Se taie dovlecii pe mijloc şi se curăţă de miez şi seminţe. Miezul se taie bucăţi şi se pune să fiarbă într-o oală cu apă şi sare. 2. Se curăţă şi celelalte rădăcinoase şi se pun la fiert împreună cu dovleacul. 3. După ce s-au fiert, ceapa se aruncă, iar celelalte legume se scot […]
Varză cu carne
1. Se spală varza, se curăţă de foile de deasupra şi se taie în două. Se toacă mărunt, se pune într-un bol de plastic şi se freacă cu sare. 2. Se pregăteşte o cratiţă, se pune uleiul, ceapa roşie tocată mărunt şi se căleşte varza. Se amestecă încontinuu să nu se lipească. 3. Separat, se […]
Dovleac înăbuşit în coajă
1. Se taie un dovleac pe jumătate şi se scoate miezul. Se curăţă bine de coajă astfel încât să rămână ca un bol care poate fi folosit. 2. Dacă este nevoie, se curăţă şi celălalt dovleac, iar miezul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare. 3. După ce s-a fiert, […]
Pui cu conopidă la cuptor
1. Se spală şi se curăţă de pieliţe pieptul, se porţionează şi se aşază într-o tavă de aragaz, mai înaltă, tapetată cu unt şi cu pesmet. Peste piept se presară sare şi piper şi se acoperă cu o folie de plastic. 2. Separat, se pregăteşte conopida, se spală şi se desface în bucheţele, morcovul se […]
Salată de ton cu ceapă
1. Se desfac cutiile de ton, se scot bucăţile de peşte şi se pun la scurs într-o sită. 2. Separat, într-un bol, se pun frunzele de salată verde, spălate, rupte sau tăiate, ceapa roşie tăiată solzişori şi ceapa albă. Ridichile se spală şi se taie rondele foarte subţiri, apoi se pun peste celelalte ingrediente. 3. […]
Ruladă fină cu miez de pere
1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180º C. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile frecate cu sare şi cu untul topit, praful de copt stins în zeama de lămâie, coaja de lămâie. La sfârşit se pune făina cernută, amestecându-se încet să nu se formeze […]