Prăjitură cu pere

1. Se pun biscuiţii într-un bol şi se zdrobesc cu făcăleţul. Se amestecă firimiturile obţinute cu mierea, zahărul vanilat, untul şi coaja de lămâie şi se obţine un aluat uşor de modelat, care se bagă la figider câteva minute. 2. La fel se procedează şi cu celălalt aluat. Se amestecă toate ingredientele până se obţine […]

Tartă cu pere

1. Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă făina cernută şi 2-3 linguri de apă minerală. Se frământă până se omogenizează şi devine o cocă potrivit de moale. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Între timp se pregăteşte tava, se tapetează cu unt şi cu făină […]

Chifteluţe delicioase

1. Se pregăteşte carnea, se taie cubuleţe şi se trece prin maşina de tocat. Se pune într-un bol. 2. Se curăţă şi se taie ceapa mărunt, usturoiul la fel şi se pun peste carne. Verdeaţa se toacă şi se adaugă şi ea în compoziţia de carne. 3. Separat, se pune o felie de pâine să […]

Musaca de cartofi cu carne

1. Se curăţă cartofii de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare. 2. Între timp, se pregăteşte carnea tocată. Se pun câteva linguri de ulei într-o tigaie şi se adaugă ceapa tocată mărunt. Se lasă să se rumenească şi se pune carnea tocată, amestecându-se încet. Din când în când, se pune câte […]

Cartofi umpluţi în coajă

1. Se spală cartofii bine, să nu rămână nimic pe coajă, se şterg de apă şi se înfăşoară în folie de aluminiu, apoi se bagă în cuptorul bine încins. 2. Între timp, se pune un ou la fiert şi, după ce s-a fiert, se curăţă de albuş şi se prepară maioneza după reţeta tradiţională, cu […]

Salată de cartofi cu maioneză

1. Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu coajă cu tot, într-o oală cu apă şi cu sare. Se pune şi un ou să fiarbă câteva minute, atât cât să fie tare pentru prepararea maionezei. 2. După ce s-au fiert cartofii, se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă […]

Cartofi ţărăneşti

1. Se spală bine cartofii şi se pun cu coajă, la fiert, într-o oală cu puţină sare. 2. Separat, se taie ceapa solzişori şi se pune să se călească într-o tigaie cu puţin ulei. După ce s-a rumenit, se pune pasta de roşii sau sucul de roşii şi se mai lasă câteva minute. 3. Dacă […]

Tartă cu roşii

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune puţină sare şi se amestecă cu uleiul sau cu untul topit până se obţine o maioneză mai moale. 2. Separat, se pun albuşurile într-un bol şi se bat spumă. Se toarnă maioneza puţin câte puţin până se obţine o compoziţie destul de moale. 3. În […]

Salată de ardei copţi cu măsline

1. Se coc ardeii pe tavă, iar după ce s-au copt se pun într-un bol de plastic, se dau cu sare şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se procedează în felul acesta pentru a se curăţa bine coaja după ce s-au răcit. 2. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie fâşii potrivite, […]

Chifteluţe de dovlecei

1. Se curăţă şi se spală dovleceii şi se dau prin răzătoarea mare. Este bine să-i lăsaţi să se scurgă sau să-i stoarceţi pentru a obţine o compoziţie numai bună de preparat. 2. Brânza se dă prin răzătoarea mică sau se zdrobeşte cu furculiţa şi se amestecă cu dovleceii, ouăle şi verdeaţa. 3. Dacă vi […]