Ciorbiţă ţărănească
1. Se curăţă şi se spală toate legumele şi zarzavaturile şi se pregătesc pentru ciorbă. 2. Ceapa se taie solzişori, cartofii cubuleţe, iar morcovii rondele. Ţelina se dă prin răzătoarea mare, ardeiul şi gogoşarul se toacă cubuleţe mici iar dovlecelul se taie bucăţi mai mari. Pătrunjelul se toacă mărunt, la fel şi leuşteanul şi frunzele […]
Muşchi la tavă cu cartofi
1. Se curăţă muşchiuleţul de vită şi se pune la fiert cu sare şi piper într-o cratiţă. Se toarnă apă cât să-l acopere iar după aceea se lasă să dea în câteva clocote şi să scadă apa la jumătate. 2. După ce s-a fiert, se aşază într-o tavă, se adaugă sare, piper, miere şi se […]
Ceapă umplută cu carne
1. Pentru început se curăţă ceapa de foile subţiri şi se spală, iar după aceea se desface miezul cu grijă, astfel încât să rămână gol pentru umplutură. 2. Separat, se prepară carnea pentru umplutură. Se căleşte în puţin ulei şi se fierbe turnând din când în când câte un strop de apă caldă. După ce […]
Gogoşari gratinaţi cu ţelină
1. Se curăţă gogoşarii de seminţe şi se spală. Se taie felii potrivite şi se călesc în puţin ulei de măsline până se înmoaie. Se presară sare şi se amestecă din când în când ca să nu se lipească sau să se ardă. 2. Se curăţă ţelina şi se dă pe răzătoarea mică. Peste ţelina […]
Gogoşari cu muşchiuleţ de vită la cuptor
1. Se taie muşchiuleţul de vită cubuleţe sau fâşii potrivite, dar nu foarte subţiri, deoarece se pot rupe şi dau un aspect neplăcut. Se pun la prăjit în tigaie, cu puţin unt şi ulei de măsline. Se lasă câteva minute pe o parte şi câteva minute pe cealaltă parte, să se rumenească. 2. Separat, se […]
Gogoşari cu ton şi mozzarella
1. Se taie în jumătăţi gogoşarii şi se curăţă de seminţe. Atenţie mare că s-ar putea ca unii dintre ei să fie iuţi şi lucrul acesta ar putea să strice gustul preparatelor. În primul rând, aveţi grijă să-i curăţaţi bine de seminţe. 2. Jumătăţile de gogoşari se coc pe plită până se înmoaie şi, după […]
Ardei umpluţi cu ciuperci
1. Se pune într-un bol laptele şi oul şi se bat cu puţină sare. Se taie minibagheta cubuleţe şi se pune la înmuiat în această compoziţie. Între timp se spală şi se taie ardeii la capete şi se curăţă de seminţe. Căpăcelele de ardei se taie cu atenţie şi se păstrează ca să se pună […]
Pui cu pere
1. Se spală pulpele şi se curăţă de pieliţe. Se ung cu ulei şi se presară sare şi piper atât cât este nevoie. Dacă pulpele sunt mai mari, se porţionează şi se pun la prăjit 7-8 minute pe o parte şi 7-8 minute pe cealaltă parte, la foc mic până se rumenesc. 2. Se curăţă […]
Pui cu portocale
1. Se curăţă şi se spală pulpele, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, iar după aceea se crestează cu cuţitul din loc în loc şi se pune câte puţin unt. 2. Se dau cu sare şi piper şi se pun la prăjit în restul de unt, la foc potrivit, să […]
Omletă cu roşii şi ciuperci
1. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în pu-ţ in ulei. Ciupercile se spală şi se taie rondele, apoi se pun peste ceapă amestecându-se să nu se ardă. 2. Se sparg ouăle şi se bat spumă cu puţină sare. Se toacă mărarul, iar caşcavalul se dă pe răzătoare. Mărarul şi caşcavalul se […]