Salată de pui cu fasole verde
1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. 2. Fasolea verde se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă tot în apă cu sare, până se înmoaie. Dacă vreţi să nu îşi schimbe culoarea în timpul fierberii, puneţi câteva picături de zeamă de […]
Roşii umplute cu orez
1. Se spală roşiile şi se curăţă de seminţe. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi se acoperă cu o folie de plastic să nu se înmoaie. 2. Se alege şi se spală orezul în 3-4 ape, până rămâne apa limpede. Se pune la fiert cu morcovul ras pe răzătoarea mică, cu […]
Pizza cu legume
1. Se pune într-un bol făina, se face o gaură la mijloc şi se adaugă următoarele ingrediente: drojdia topită în laptele călduţ, sarea, oul, uleiul şi apa. Se amestecă cu făina până se formează aluatul. Se pune lângă o sursă de căldură, se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească aproximativ 20 de […]
Aperitive calde
1. Pentru aluat se amestecă toate ingredientele până se formează coca de pâine. Se lasă să crească şi, după aceea, se înfăşoară pe spirale în fâşii foarte subţiri. Se pun la copt într-o tavă, aproximativ 20 de minute. 2. Separat, pe feliile de şuncă se întinde crema de brânză uniform, se pune roşia şi se […]
Salată de fasole cu costiţă
1. Boabele de fasole se pun într-un bol cu apă caldă şi se lasă să se înmoaie de seara până dimineaţa. 2. Fasolea se fierbe în câteva ape, iar după aceea se scurge de apă şi se lasă la rece. 3. Salata verde se curăţă, se spală şi se rupe bucăţi potrivite. Ceapa roşie se […]
Prăjitură cu dovleac
Prăjitura cu dovleac nu trebuie să-ți lipsească de masă toamna. Rețeta este rapidă, ieftină și poate fi făcută de oricine. 1. Se pune într-un bol făina, se face o adâncitură în mijloc şi se pun toate ingredientele. Se amestecă bine până se obţine o cocă uşor de modelat şi se bagă la frigider pentru aproximativ […]
Turtiţe cu dovleac
1. Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi se rade pe răzătoarea mare. Se stoarce de zeamă şi se bagă pentru puţin timp la frigider. 2. Ouăle se bat spumă, împreună cu mierea. Toate celelalte ingrediente se adaugă treptat şi se amestecă bine până se formează o cocă uşor de modelat. 3. Aluatul […]
Ştrudel cu dovleac
1. Se curăţă dovleacul de coajă şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce s-a fiert, se scurge de apă şi se zdrobeşte cu blenderul, se pune untul şi se amestecă până capătă consistenţa unui piure. Se lasă apoi să se răcească. 2. Se pune într-un bol făina, se face o adâncitură […]
Cartofiori cu parmezan
1. Se spală cartofii bine şi se pun la fiert cu coajă în apă cu sare. Se fierb la foc mic pentru a se pătrunde. Altfel, apa scade şi tot adăugând altă apă, procesul de fierbere se prelungeste. 2. Separat, se pregăteşte uleiul într-o tigaie mai adâncă. 3. După ce s-au fiert, se scot din […]
Gustări rapide şi apetisante
1. Pieptul de pui se curăţă de pieliţe, se porţionează în patru fâşii mari, se unge cu unt, sare şi piper alb şi se pune pe grătar. Se lasă câteva minute pe o parte până se rumeneşte şi câteva minute pe cealaltă parte. 2. Între timp se pregătesc patru felii mari de pâine, se prăjesc, […]