Budincă de praz cu cartofi
1. Se curăţă cartofii de coajă, prazul se taie bucăţi mai mici şi se pun la fiert în apă cu sare. 2. După ce s-au fiert, se scot din apă si se lasă la scurs. Cartofii se zdrobesc cu blenderul şi se amestecă cu următoarele ingrediente: mărarul tocat mărunt, brânza rasă, 70 g de smântână, […]
Scăricică de porc cu legume
1. Se taie scăricica de porc în bucăţi potrivit de groase şi se prăjesc în sucul propriu. Grăsimea pe care o lasă este suficientă pentru acest preparat. 2. Se taie ceapa în jumătăţi şi se pune peste carne, ardeii se taie felii mari şi de asemenea se pun peste carne. 3. Se curăţă cartofii, se […]
Salată de crudităţi
1. Se spală şi se curăţă toate legumele şi se taie după preferinţe. 2. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe sau fâşii subţiri. Cu gogoşarii se procedează la fel. Roşiile se taie rondele subţiri, castraveţii, dacă doriţi, îi puteţi lăsa cu coajă şi tăia felii subţiri sau îi puteţi curăţa de coajă […]
Pulpe de pui cu ceapă şi roşii
1. Se curăţă şi se spală pulpele de pui, se pârlesc puţin pe flacără, se dau cu sare şi piper şi se pun în ulei la prăjit. Se rumenesc bine pe ambele părţi. 2. Se curăţă ceapa şi se pune întreagă peste pulpe în tigaie, la fel se pun şi ciupercile după ce au fost […]
Supă cu găluşti
1. Se curăţă toate rădăcinoasele şi zarzavaturile, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. 2. Pentru găluşti, se pune brânza într-un bol şi se amestecă cu oul bătut cu sare şi cu grişul până se formează o compoziţie uşor de modelat. 3. După ce s-au fiert zarzavaturile, se scot din supă […]
Prăjiturele cu nuci şi cacao
1. Se pun la baie de aburi următoarele ingrediente: ciocolata, zahărul, untul, zahărul vanilat şi două gălbenuşuri. Se fierb aproximativ 15 minute, până se formează o cremă foarte bine legată şi se lasă la rece. 2. Între timp, se curăţă nucile, se taie sau se zdrobesc şi se pun câteva minute să se coacă. Se […]
Cozonăcel rulat cu cremă de nuci
1. Se dizolvă drojdia în lapte şi, împreună cu un praf de zahăr, se amestecă cu făina. Se lasă acoperită la cald 10 minute. Se amestecă făina, zahărul, sarea, untul, coaja de lămâie, oul bătut şi laptele cu drojdia şi se frământă bine. Se lasă la dospit 20 de minute. 2. Între timp, se amestecă […]
Tort de nuci cu ananas
1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, vanilia, gălbenuşurile, peste care s-a pus puţină sare şi, la sfârşit, se pun nucile, praful de copt stins în zeamă de lămâie şi făina amestecându-se încet în acelaşi sens. 2. Se tapetează tava cu unt şi făină sau cu hârtie de copt şi se […]
Salată cu pui şi porumb
1. Se spală pieptul de pui şi se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma şi se lasă să fiarbă în câteva clocote. După ce s-a fiert, se scurge apa, se lasă puţin la rece şi se taie fâşii. 2. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe foarte fine, la […]
Aperitive calde cu brânză
1. Pentru aluat, se pune făina, se formează o adâncitură în care se pune praful de copt, sarea, untul sau margarina şi un gălbenuş. Totul se transformă într-un aluat amestecăndu-se cu mişcări rapide din afară în interior. Se înveleşte într-un şervet umed şi se lasă la frigider cel puţin o oră. 2. Pentru umplutură se […]