Muşchiuleţ de vită cu legume
1. Se taie muşchiuleţul de vită cubuleţe şi se căleşte în ulei până se rumeneşte. 2. Separat se curăţă ceapa şi se taie bucăţi mai mari, se freacă cu sare şi se pune într-o tigaie de teflon sau pe grătar să se coacă. Morcovii se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă […]
Salată de ardei capia cu vinete
1. Se taie ardeii capia în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Se toacă ceapa solzişori şi se pune la călit într-o tigaie cu puţin ulei de măsline şi puţină sare. Ceapa se lasă să se călească până se topeşte, apoi se pun ardeii capia tăiaţi fâşii mari. 2. Se curăţă vinetele de coajă, se […]
Chifteluţe de dovlecei
1. Se curăţă şi se spală zarzavaturile. Dovleceii se dau prin răzătoarea mare, se scurg de zeamă şi se pun într-un bol cu puţină sare. Celelalte legume se taie mărunt şi se storc de zeamă. 2. Mărarul şi pătrunjelul se toacă şi se presară peste celelalte legume deja pregătite. Se pun ouăle, sare şi piper […]
Ciorbă de pui cu smântână
1. Se spală pieptul de pui şi se pune la fiert într-o oală de 3 litri cu apă şi puţină sare. 2. Separat se curăţă şi se spală zarzavaturile, se taie bucăţi şi se pun la fiert împreună cu pieptul de pui. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic. 3. După […]
Gogoşi umplute cu cremă de vanilie
1. Pentru aluat se pregăteşte maiaua ca la cealaltă reţetă de gogoşi şi se lasă să crească. 2. Făina se cerne şi se amestecă cu celelalte ingrediente până se formează aluatul pentru gogoşi. Se lasă la crescut lângă o sursă de căldură şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. 3. Între timp se pregăteşte […]
Gogoşi cu dulceaţă
1. Pentru început se pregăteşte maiaua din drojdie, lapte călduţ şi zahăr. Maiaua care trebuie să aibă consistenţa unei paste, se lasă câteva minute să crească lângă o sursă de căldură. 2. Între timp se pune făina într-un bol mai mare, se face o adâncitură şi se adaugă maiaua, coaja rasă de la o lămâie, […]
Bărcuţe cu frişcă şi dulceaţă
1. Se amestecă zahărul cu cel vanilat, coaja de lămâie, borşul şi sarea. Se topeşte untul. Se pune făina cernută într-un bol, se face o adâncitură, se pune înăuntru amestecul obţinut, ouăle şi untul topit şi se frământă un aluat moale. Se lasă 5-10 minute. 2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire. Se taie în […]
Foietaj cu nucă şi mac
1. Se face o adâncitură în făină şi se pune la mijloc untul proaspăt, smântâna şi sarea, iar dacă este nevoie se pune şi puţină apă minerală (doar în cazul în care compoziţia este mai tare). Se frământă bine până se omogenizează. Se formează o sferă şi se bagă la frigider pentru aproape 2 ore. […]
Melcişori cu carne
1. Se scoate aluatul franţuzesc din congelator. 2. Separat se pregăteşte carnea tocată, se taie ceapa şi se căleşte în uleiul încins, se pune carnea şi se potriveşte după gust cu sare şi piper. Se lasă să se călească. Se amestecă încontinuu să nu se lipească. 3. După ce s-a fiert se lasă la rece, […]
Miniştrudel cu varză
1. Se frământă făina împreună cu untul, sarea şi puţină apă minerală până când aluatul devine omogen şi se dezlipeşte de vas. Se formează o sferă, se acoperă cu o folie şi se bagă la frigider aproximativ 30 de minute să se răcească. 2. Se împarte aluatul în 12 fâşii şi se întind cu sucitorul. […]