Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval
1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180° şi se pregăteşte aluatul. Acesta se scoate de la congelator, se desface şi se lasă la decongelat. După ce s-a decongelat, se întinde cu sucitorul astfel încât să nu se rupă. 2. Se unge tava cu unt sau pur şi smplu se trece printr-un […]
File de şalău cu salată de sfeclă roşie
1. Pentru început se spală sfecla şi se pune la fiert în apă cu sare la foc potrivit. 2. Între timp se pregăteşte peştele, se porţionează şi se condimentează cu sare. Separat, se bat ouăle cu puţină sare, se pune pesmetul pe o farfurie plată şi se trec bucăţile de peşte prin pesmet, ou, după […]
Salată de ardei copţi cu caşcaval
1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180° C şi se pun ardeii şi gogoşarii în tava de aragaz să se coacă. Dacă doriţi, se pot coace şi pe plita de la aragaz, la foc mare, dar trebuie întorşi mereu să nu se ardă. Pentru a-i curăţa bine, imediat după ce-i luaţi […]
Bulete de caşcaval cu cartofi
1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Între timp se pregăteşte compoziţia pentru buletele de caşcaval. Se pun într-un bol următoarele ingrediente: 400 g de caşcaval, 3 ouă, sare, 10 linguri de pesmet. Toate ingredientele se amestecă bine până se formează o cocă destul de tare, cât să se […]
Şniţel vienez
1. Carnea de vită se bate bine cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Se unge fiecare bucată cu unt topit. 2. Separat se bat ouăle cu sare şi piper după care se adugă şi smântâna amestecându-se încet să nu se formeze cocoloaşe. Se pune pe o farfurie plată pesmetul şi […]
Supă cremă de roşii
1. Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă şi se spală, se taie în jumătăţi şi se pun în oala de supă. Aceasta ar fi bine să fie de aproximativ 4 l, deoarece zeama trebuie să scadă la jumătate în timpul fierberii. Se pun toate să fiarbă în acelaşi timp cu sarea şi uleiul, iar oala […]
Salată de mazăre cu maioneză
1. Mazărea se fierbe până se înmoaie, se scurge de apă şi se lasă la rece. Morcovii se curăţă de coajă şi se pun la fiert. 2. Între timp se pun două ouă la fiert şi se pregătesc şi celelalte ingrediente pentru maioneză. După ce s-au fiert ouăle, se separă de albuş, gălbenuşurile se zdrobesc […]
Penne cu carne
1. Pastele se pun să fiarbă în apă clocotită cu puţin ulei şi o linguriţă de sare, conform instrucţiunilor indicate pe ambalaj. După ce s-au fiert, se scurg de apă şi se trec prin 2-3 jeturi de apă rece. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare, cât timp se prepară sosul. 2. Se curăţă şi […]
Rigatoni cu măsline şi ardei
1. Pentru început, se curăţă ceapa, se taie foarte subţire şi se amestecă cu sare şi puţin ulei de măsline să se înmoaie. 2. Măslinele se taie rondele şi se amestecă cu vinul şi gogoşarii care, între timp, au fost copţi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mici. După câteva minute, peste măsline se pun şi roşiile […]
Cannelloni cu brânză
1. Se unge o tavă dreptunghiulară cu puţin unt şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120° C. 2. Se pregăteşte sosul béchamel. Untul se pune într-o crăticioară şi se topeşte. Peste unt se pune făina şi se amestecă bine cu untul să nu facă cocoloaşe, după care se toarnă laptele călduţ […]