Peşte pane cu sote de legume
1. Se taie fileurile de peşte în jumătăţi astfel încât să pară ca nişte beţişoare. Se dau cu sare şi piper şi se trec prin primul strat de pesmet. 2. Se trec bucăţile de peşte prin ou şi al doilea strat de pesmet şi se pun la prăjit în uleiul bine încins. Se prăjesc 5 […]
Piept de pui cu roşii gratinate
1. Se spală şi se porţionează pieptul de pui ca pentru şniţel, se dă cu sare şi piper şi se prăjeşte câte cinci minute pe fiecare parte. 2. După ce s-a prăjit, se aşază pe o tavă tapetată cu unt şi cu pesmet şi se bagă 10 minute la cuptor. 3. Peste puiul fierbinte se […]
Salată bulgărească
1. Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cu puţină sare. După ce s-au fiert, se scurg de apă şi se lasă să se răcească. 2. Între timp, se pregătesc celelalte ingrediente pentru salată. Se taie ardeii destul de mare, roşiile rondele, castraveţii bucăţi la fel de mari, iar dacă sunt proaspeţi […]
Dovlecei umpluţi
1. Se pregătesc dovleceii, se curăţă de coajă sau, dacă sunt proaspăt culeşi, se pun cu coajă, se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de miez. Miezul nu se aruncă, ci se pune să fiarbă în cratiţă împreună cu ardeii. 2. Dovleceii se aşază într-o cratiţă pregătită cu puţin ulei de măsline şi […]
Mâncare de fasole verde cu cârnaţi
1. Se curăţă fasolea de codiţe şi se spală bine. Se pune la fiert în 3 l de apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote, se scot din apă şi se lasă acoperite cu un capac. 2. Se taie ceapa solzişori, gogoşarii felii foarte subţiri şi se pun la călit într-o […]
Ciorbiţă de legume
1. Se spală carnea de vită în 2-3 ape şi se pune la fiert într-o oală de 3-4 litri. Când începe să fiarbă, se ia spuma, căci altfel îşi schimbă culoarea. 2. Se pregătesc toate zarzavaturile, se curăţă, se spală şi se pun la fiert întregi ca la supă. Se lasă să fiarbă până când […]
Rulouri de vită cu bacon şi roşii
1. Muşchiuleţul de vită se porţionează în 4-5 bucăţi şi se bate cu ciocanul de şniţele până se întinde şi se subţiază foarte bine. Ca să nu se rupă bucata de carne atunci când se bate cu ciocanul, se pune o pungă de plastic peste carne. Bucăţile se dau cu sare, piper şi se ung […]
Rulouri de curcan pe pat de cartofi copţi
1. Pentru început, se dezosează pieptul de curcan, se curăţă de piele, se spală, şi se taie felii foarte subţiri ca să poată să fie rulate. Eventual, se bat cu ciocanul de şniţele, se ung cu puţin ulei, se dau cu sare şi piper alb şi se lasă la rece cât timp se pregăteşte umplutura. […]
Rulouri de vită cu legume
1. Se taie pulpa de vită în strat şi se bate ca să se poată rula. Se condimentează bine cu sare şi piper şi se unge cu unt sau cu ulei şi se bagă la rece. 2. Separat, se pregătesc legumele pentru umplutură. Pentru ca umplutura de legume să fie moale, cel mai bine este […]
Chec aperitiv cu legume
1. Se amestecă făina cu untul tăiat cubuleţe, cu ouăle, cu nucile şi cu restul ingredientelor. Să nu fiţi surprinse dacă veţi vedea că aluatul se fărâmiţează. Aşa se întâmplă la început, dar după ce îl frământaţi pe planşetă se va lega. 2. Se întinde cu sucitorul astfel încât să nu se rupă, căci altfel […]