Fulgişori din aluat cu nuci

1. Se mixează untul cu ouăle într-un bol până devin o cremă spumoasă. Se adaugă nucile pisate, o parte din fulgii de grâu sau cereale, făina, praful de copt stins în zeamă de lămâie şi se amestecă până ce devine o cocă uşor de modelat şi se lasă la frigider aproximativ 30 de minute. 2. […]

Brioşe cu ciocolată

1. Se amestecă într-un bol făina, cacaoa, zahărul, praful de copt şi un praf de sare. Separat, se bate oul, se adaugă laptele, untul şi mierea şi se încorporează amestecul cu făina. 2. Se dă drumul la cuptor la o temperatură potrivită şi se ung cu unt formele de brioşe. Compoziţia nu trebuie să fie […]

Fursecuri cu gem de caise şi nuci

1. Se cerne făina, se face o adâncitură la mijloc şi se pune zahărul, un praf de sare, untul sau margarina, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi se frământă rapid, apoi se acoperă cu o folie şi se pune la frigider 30 de minute sau mai mult. 2. Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de […]

Melcişori cu ciocolată

1. Se pun într-un bol următoarele ingrediente: ouăle, zahărul, untul, sarea, vanilia, coaja de lămâie şi se adaugă atâta făină cât este nevoie ca să se întindă o foaie. 2. Se pisează nucile, se amestecă cu coaja de lămâie, puţină esenţă de vanilie şi 1 lingură de zahăr. 3. Coca se întinde cu sucitorul pe […]

Tocăniţă de ardei cu cârnaţi

1. Se spală şi se curăţă ardeii de seminţe, se toacă fâşii potrivite şi se pun la călit cu uleiul, într-o cratiţă sau o tigaie mai adâncă. Peste ardei se pune ceapa tăiată solzişori şi se călesc bine până se înmoaie. 2. Separat, se opăresc roşiile şi se curăţă de pieliţe, se dau prin răzătoare […]

Salată de crudităţi

1. Se spală bine ceapa, castraveţii, ardeii şi roşiile. De la ceapă se taie mustăţile, castraveţii se curăţă de coajă, iar ardeii se curăţă bine de seminţele din interior. Roşiilor li se taie codiţa. Toate legumele pentru salată se taie modele diferite, în funcţie de preferinţe. Roşiile se pot tăia feliuţe, castraveţii cubuleţe, ceapa şi […]

Mâncare de cartofi cu viţel

1. Într-o cratiţă de 3 l se pune untul şi uleiul pe foc să se topească şi peste grăsime se adaugă ceapa şi usturoiul. Se călesc până când ceapa capătă culoarea arămie, apoi se iau puţin de pe foc. Separat, se pregăteşte carnea de vită. Se spală şi se taie fâşii subţiri şi se pune […]

Ciorbiţă de potroace cu leuştean

1. Se spală puiul, se taie bucăţi şi se pune la fiert într-o oală de 4 l cu puţină sare. Este bine ca atunci când începe să apară spuma, să se aleagă, altfel zeama se va tulbura. 2. După ce se ia spuma şi zeama este limpede, se pun zarzavaturile întregi şi se fierb până […]

Cartofi copţi umpluţi

1. Cartofii se spală şi se pun să fiarbă în coajă cu sare. Mare atenţie atunci când îi încercaţi cu furculiţa să nu-i zdrobiţi. Nu se fierb foarte mult deoarece mai stau şi la cuptor. 2. În timp ce se fierb cartofii, se pregătesc umpluturile. Brânza se rade şi se amestecă cu untul, mărarul, oul […]

Carne de vită cu legume şi orez

1. Carnea de vită se poate găti la cuptor, pe aragaz sau pe grătar, cum vă este mai uşor. Se lasă 10 minute pe o parte la foc mic ca să se pătrundă şi 10 minute pe cealaltă parte. După ce s-a pregătit carnea, se acoperă cu un capac şi se trece la următorul pas. […]