Vinete la cuptor cu hering

1. Se spală vinetele, se şterg de apă se taie în jumătăţi şi se presară sare ca să nu se înnegrească. 2. Separat se pregăteşte o tavă de teflon pentru cuptor, se unge cu unt sau cu ulei, se presară sare şi usturoiul zdrobit. Vinetele, ca să se pătrundă bine, înainte de a le băga […]

Lasagna cu vinete şi carne de pui

1. Pentru început trebuie pregătite foile de lasagna, pentru că trebuie fierte în apă cu sare cu multă atenţie să nu se rupă, conform instrucţiunilor de pe pachet. Este foarte important să ţineţi cont de acest aspect la orice tip de lasagna. Prin procesul de fierbere, foile se înmoaie şi atunci când se servesc combinate […]

Vinete coapte în saramură

1. Se pregăteşte pentru început grătarul din curte sau grilul de la aragaz, se unge cu grăsime şi se lasă să se încingă bine. 2. Separat, se pregătesc vinetele, se spală, se taie şi se presară sare după gust, dar este bine să fie mai multă ca să pătrundă bine miezul. Se lasă la scurs […]

Doboş tort

1. Se pun ouăle într-un bol şi se bat spumă cu mixerul împreună cu zahărul şi sarea, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă spumoasă de consistenţa smântânei. Separat, într-un bol, se pun ciocolata, cafeaua solubilă şi puţin unt la baie de aburi şi se amestecă încontinuu să nu se facă cocoloaşe. […]

Tartă cu dovlecei şi roşii

1. Se amestecă bine toate ingredientele pentru aluat fără să le frământaţi. Aluatul care s-a format se lasă 30 de minute la rece, adică timpul pe care îl rezervaţi pentru prepararea umpluturii. Dupa aceea, se pregateşte tava pentru tartă şi se întinde o foaie , mai mare decât forma de tartă. Foaia se întinde şi […]

Tartă cu ciuperci şi caşcaval

1. Se pun într-un bol ingredientele pentru aluatul de tartă şi se amestecă bine până se formează o cocă destul de tare şi se pune la frigider pentru 30 de minute. Cât timp se odihneşte aluatul, se pregăteşte umplutura. 2. Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se lasă să se […]

Ardei copţi pane

1. Pentru început se coc ardeii pe o plită, iar după ce sunt gata se presară sare peste ei ca să îi puteţi curăţa mai repede. După ce s-au răcit, se curaţă de coajă şi de seminţe, dar cu mare grijă să nu se rupă. 2. Se pregăteşte pieptul de pui pentru umplutură. Se taie […]

Pizza cu roşii şi mozzarella

1. Se pun într-un bol ingredientele pentru aluat. Făina, oul, sarea, uleiul şi drojdia topită în lapte călduţ şi se amestecă până se formează o cocă. Coca se frământă şi se pune la crescut, acoperindu-se cu un prosop de bucătarie. De obicei, coca trebuie să stea lângă o sursă de căldură ca să crească bine […]

Salată cu sos de smântână

1. Partea cea mai dificilă la această salată este că trebuie să dăm prin răzătoare toate rădăcinoasele. E bine ca acestea să fie destul de mari când sunt rase pentru că au un gust mult mai bun. 2. Se rad pe rând şi, pe măsură ce formăm câte un strat, este bine să-l stropim cu […]

Supă de vită cu tătăneasă

1. Se spală carnea de vită şi se pune la fiert. La supele cu carne trebuie mereu să fiţi atente ca atunci când încep să fiarbă să le luaţi spuma, căci, altfel, în loc ca zeama să iasă transparentă, o să fie tulbure şi cu un gust neplăcut. 2. După ce aţi luat spuma bine, […]