Cannelloni cu brânză şi mărar
1. Pentru început se pregăteşte tava în care se pune felul de mâncare pe care doriţi să-l pregătiţi. Se tapetează cu unt pe pereţii interiori şi cu pesmet ca să nu se lipească în timp ce stau la cuptor şi, în plus, pesmetul dă un gust deosebit preparatelor. 2. Se pregătesc ingredientele pentru umplutură în […]
Cartofi gratinaţi cu verdeaţă
1. Se spală cartofii si se pun la fiert cu apă şi puţină sare. Cât timp aceştia sunt la fiert, se tapetează tava cu unt şi pesmet cât să acopere toată suprafaţa. 2. După ce s-au fiert cartofii, se curăţă de coajă, se taie rondele şi se aşază primul strat în tavă. 3. Se pregăteşte […]
Prăjitură cu brânză şi mere
1. Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă făina cernută şi 2-3 linguri de apă rece. Se frământă până se omogenizează, se acoperă cu o folie transparentă şi se bagă la frigider 30 de minute. Se unge tava cu unt şi cu făină şi se dă drumul la cuptor. 2. Se întinde aluatul într-o […]
Tort de mere cu crustă de nuci
1. Se pregăteşte pentru început tava pentru blatul de tort. Se tapetează cu unt şi făină sau cu hârtie de copt şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120°C. 2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune puţină sare iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, esenţa […]
Tort de mere cu blat de nuci
1. Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să pregătiţi tava cu hârtie pentru copt şi să daţi drumul la cuptor. 2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, peste care se presară puţină sare şi coaja de lămâie. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie şi se bate în continuare bine până se […]
Mâncare de morcovi cu pui
1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi potrivite sau fâşii, cum vă este mai uşor. Se pune untul să se topească într-o cratiţă sau o tigaie mai mare şi se prăjeşte pieptul de pui condimentat cu sare. 2. Cât se căleşte pieptul de pui, se pregătesc morcovii. Se […]
Mămăligă cu sos de legume
1. Se curăţă dovleceii de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi, între timp, se pregătesc şi celelalte legume. 2. Ceapa şi morcovul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se pun într-o cratiţă la călit cu puţ in ulei iar după ce s-au […]
Pizza vegetariană
1. Se pun ouăle într-un bol şi se bat bine cu sare. Se taie caşcavalul bucăţi sau se rade şi se adaugă peste ouăle bătute. Mărarul se toacă mărunt şi se presară peste ouă. 2. Separat, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie bucăţele. Ceapa se toacă mărunt şi se pune împreună cu ciupercile […]
Supă de pui
1. Pulpiţele de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se pun la fiert într-o oală cu puţină sare, se ia spuma şi se lasă să fiarbă în continuare. 2. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina şi păstârnacul, ceapa şi căţeii de usturoi se pun la fiert împreună cu pulpiţele de […]
Salată de roşii cu brânză “Capresse”
1. Se taie roşiile şi mozzarella în bucăţi sau rondele. 2. Pe două farfurii întinse, se aşază alternativ câte o felie de roşie şi una de mozzarella sau caşcaval. 3. Busuiocul şi cimbrul se spală, se toacă mărunt şi se presară deasupra feliilor de brânză şi de roşii. Se păstrează câteva frunzuliţe întregi pentru ornat. […]