Rulouri cu carne tocată
1. Pentru început, se fierb foile de lasagna, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se pun într-o sită şi se trec sub un jet de apă rece, să nu se lipească. 2. Se pune ceapa la călit, până devine aurie, apoi carnea şi se prăjesc până se absoarbe toată zeama pe care […]
Prăjitură şah cu biscuiţi
1. Pentru început, se pregăteşte tava şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180 de grade. Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat până se fac ca o spumă, se adaugă zaharul în ploaie, zahărul vanilat, gălbenuşurile, se stinge praful de copt în apă sau în zeama de la o lămâie […]
Biscuiţi de casă
Biscuiții de casă sunt întotdeauna mai buni și mai sănătoși decât cei cumpărați. Iar dacă rețeta e simplă, cu atât mai bine. 1. Pentru început, se pregăteşte tava, se tapetează cu unt şi cu făină sau, dacă aveţi hârtie specială de copt, şi mai bine, puneţi hârtia pe tavă iar biscuiţii nu se vor mai […]
Salam de biscuiţi
1. Pentru început, se pregăteşte forma, se îmbracă tava cu folie de aluminiu şi se unge cu puţină grăsime sau se stropeşte cu apă. 2. Separat, într-un bol, se rup biscuiţii în bucăţi mici şi se stropesc cu esenţă de rom şi de vanilie. Peste biscuiţi se pun nucile coapte, nuca de cocos şi stafidele. […]
Tort de ciocolată şi cremă de frişcă
1. Se taie untul bucăţele şi se amestecă bine cu zahărul, făina şi gălbenuşul până se face o cocă. Se pune la rece 30 de minute. Separat, se pregăteşte tava, tapetându-se cu hârtie de copt. Se coace apoi, 15 minute, aluatul de foaie fragedă la o temperatură de 180° C. Se scoate din tavă şi […]
Cremă de iaurt cu vanilie şi piure de piersici
1. Se spală piersicile şi se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se zdrobesc cu blenderul până se fac piure şi se stropesc cu zeama de lămâie pentru a-şi păstra prospeţimea. 2. Separat, într-un castron, se amestecă siropul de vanilie cu iaurtul şi cu mierea. De preferat ar fi ca această cremă de iaurt să […]
Cocteil cu fructe de pădure
1. Pentru început se pun paharele sau cupele la frigider să se răcească. Paharele care sunt ţinute la frigider dau cocteilului un aspect plăcut şi foarte răcoritor. 2. Se curăţă fructele de codiţe şi de frunze, se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant. Se pun […]
Pui cu ceapă la cuptor
1. Se curăţă pulpele de pieliţe, se spală, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant, se ung cu puţin unt sau ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Dacă doriţi ca pulpele de pui să fie fragede, puteţi să le fierbeţi înainte şi, după aceea, să le băgaţi la cuptor. 2. Se […]
Sufleu de legume
1. Se pregătesc legumele pentru pus la fiert. Se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert cu puţină sare. 2. După ce s-au fiert legumele, se scurg de apă şi se zdrobesc cu blenderul până se formează un piure. După ce s-au pasat, se pune untul şi puţină sare. Ca sufleul […]
Ciulama de ciuperci
1. Se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală în 2-3 jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant până se pregătesc celelalte ingrediente. 2. Într-o cratiţă de teflon se pune untul sau uleiul să se încingă şi se căleşte ceapa tocată foarte mărunt. Apoi, se adaugă ciupercile tăiate cum […]