Salată de crudităţi cu cartofi copţi
1. Pentru început, se pun morcovii şi cartofii la fiert cu puţină sare. Se spală frunzele de spanac şi se pun să se scurgă într-o sită. Între timp, se pregătesc şi celelalte ingrediente. Se fierbe fasolea, se taie roşiile şi ardeiul cubuleţe de mărime medie şi se pun într-un bol. Ceapa se taie foarte subţire […]
Gustări calde cu muşchiuleţ de porc
1. Se taie muşchiuleţul felii, se condimentează cu sare şi piper şi se pune la prăjit într-o tigaie cu uleiul de măsline şi puţin unt. Se prăjesc bine sau, dacă doriţi, puteţi să băgaţi muşchiuleţul la cuptor cu ulei, sare, piper şi rozmarin. 2. Se spală foile de salată, se taie roşiile şi ardeii rondele. […]
Legume gratinate
1. Se dă drumul la cuptor şi se pregăteşte o tavă de teflon sau de iena. Se unge cu puţin unt şi se tapetează cu făină. 2. Separat, se curăţă şi se spală legumele, se taie rondele groase şi se aşază să se scurgă. Se presară sare. Pe primul strat se aşază vinetele, se stropesc […]
Ruladă cu omletă şi cârnăciori picanţi
1. Se pregăteşte omleta după reţeta tradiţională. Se pun ouăle într-un bol şi se bat bine, se pune caşcavalul ras şi se dă la păjit într-o tigaie cu puţin unt sau ulei. Omleta trebuie să arate ca o clătită după ce s-a prăjit şi să nu se rupă. 2. Cârnaţii se prăjesc puţin în tigaie, […]
Cotlete cu legume
1. Cotletele de porc se spală, se usucă, se condimentează cu sare, piper, cimbru măcinat şi se stropesc cu brandy-ul pentru înfrăgezire. Se pun într-un bol, se ung cu puţin ulei şi se lasă la rece o jumătate de oră. 2. Toate legumele se spală şi se curăţă. Ţelina se dă pe răzătoare, fasolea se […]
Muşchi de porc la tavă
1. Muşchiul se spală, se curăţă de pieliţe şi se condimentează pe toată suprafaţa cu chimen, rozmarin, sare şi piper asortat. Se înfăşoară într-o folie şi se lasă la rece aproximativ 2 ore. 2. Se pregătesc între timp cartofii. Se curăţă de coajă şi se pun la fiert cu apă şi sare. După ce s-au […]
“Domnul” hamburger
1. Pieptul de pui se taie bucăţi şi se toacă în robotul de bucătărie. După ce s-a tocat carnea se pune într-un bol şi peste carne se pun ingredientele pregătite în felul următor: felia de pâine se pune la înmuiat în laptele călduţ, se taie ceapa mărunt, se rade cartoful şi se stoarce de zeamă. […]
Salată de legume
1. Se pune mazărea la fiert în 2 litri de apă şi se lasă la fiert în jur de 30 de minute, până se înmoaie. 2. Se curăţă de coajă cartofii, morcovii şi ţelina şi se pun la fiert, aproximativ 20 de minute, până se pot pătrunde cu furculiţa. 3. Legumele se scurg apoi de […]
Ruladă de pui cu legume
1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi piper şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapă se pune usturoiul tăiat mărunt sau pisat şi se înmoaie cu puţină apă. […]
Varză nouă cu soia
1. Se prăjesc cubuleţele de soia în tigaie cu uleiul bine încins, până capătă culoarea albă. Se lasă să se rumenească amestecându-se din când în când. 2. Se curăţă varza de foile de deasupra, se dă într-un jet de apă şi se toacă mărunt. Se frământă cu sare şi se lasă 10 minute. Între timp […]