Pui cu farfale
1. Pentru început se pun pastele la fiert într-un vas, cu 1 l de apă, sare şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. 2. Separat, se pregăteşte pieptul de pui. Se curăţă de pieliţe, se spală bine, se porţionează în bucăţi şi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. […]
Mâncare de ardei cu carne de porc
1. Pentru început se aleg ardeii, se curăţă de seminţe, se spală bine şi se taie şuviţe. Se pune într-o cratiţă uleiul să se încingă şi se călesc ardeii. 2. Se taie şi ceapa solzişori şi se căleşte până capătă culoarea arămie, după care se lasă la foc mic ca să nu se ardă. 3. […]
Rulouri de vinete
1. Se pune carnea tocată într-o cratiţă cu puţin ulei şi se căleşte împreună cu ceapa tăiată foarte mărunt până scade tot sucul. Se pune sare şi piper după gust, pătrunjelul tocat mărunt, şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se pune şi un ou şi se amestecă bine până se face ca […]
Salată de roşii cu brânză
1. Se spală roşiile şi se taie felii potrivite şi nu foarte subţiri. Se aşază pe un platou, se taie ceapa solzişori şi se pune pe deasupra roşiilor. Ceapa roşie dă o aromă specială acestei salate şi pe deasupra este şi puţin dulce, deci îi întregeşte gustul special. 2. Brânza feta sau cea cu mucegai […]
Salată de pui cu porumb
1. Se curăţă, se spală şi se pune la fiert pieptul de pui într-o oală cu apă şi puţină sare. Când a început să fiarbă, se ia spuma şi se mai lasă la fiert aproximativ 20 de minute. Se scoate puiul din apă şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După […]
Tzatziki
1. Se prepară foarte uşor. Pentru a ieşi bună, trebuie să ţineţi seama de câteva sfaturi. Castraveţii se spală, se curăţă de coajă şi se toacă marunt sau se dau prin răzătoarea mare şi se scurg bine de zeamă pentru a nu se strica compoziţia în care se vor pune. Usturoiul se curăţă, se zdrobeşte […]
Gogonele de pui cu sos picant
1. Se pun într-un bol carnea tocată cu pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt. Ceapa se căleşte puţin şi după ce s-a răcit se pune peste compoziţie împreună cu usturoiul tocat mărunt. Se dă cartoful pe răzătoarea mică, se scurge de zeamă şi se se pune în compoziţie cu oul, sarea şi piperul, după gust. Secretul […]
Salată de paste cu legume
1. Se pun pastele la fiert într-o oală cu apă fiartă, cu sare şi puţin ulei şi se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce s-au fiert, se scot din apa clocotită şi se ţin aproape 10 minute în apă rece ca să nu se lipească. 2. Legumele se spală bine cu apă rece. […]
Pacheţele de pui cu mazăre
1. Se curăţă şi se spală pieptul şi se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă. Se feliază şi se bate cu ciocanul de şniţel până se înmoaie. Apoi, bucăţile se ung cu ulei, se presară sare şi piper. 2. Separat se pregăteşte mazărea pentru fiert. Se curăţă şi se pune la fiert cu sare, […]
Clătite cu şuncă
1. Se prepară aluatul de clătite după reţeta tradiţională. Se bat ouăle bine cu puţină sare şi ulei, se pune apa minerală, făina, laptele şi se prăjesc. Separat se pregătesc feliile de şuncă pentru umplutură, caşcavalul ras şi pesmetul. Acesta se foloseşte cu scopul de a fixa umplutura clătitei. Se presară pe o parte şi […]