Vinete şi dovlecei cu orez
1. Se pune orezul la fiert cu apă şi sare. După ce s-a fiert, se acoperă cu un prosop de bucătărie pentru a se menţine cald. 2. Se spală legumele, se şterg şi se taie în jumătăţi. Legumelor pentru umplut li se scoate miezul. Ceapa şi roşiile se căleşte puţin în uleiul încins. Compoziţia se […]
Supă de pui cu ceapă
1. Se curăţă carnea de pieliţe şi se spală foarte bine. Se pune la fiert într-o oală de 2 l cu apă şi sare. După ce a început să fiarbă, se ia spuma şi se pun zarzavaturile cu puţin ulei să fiarbă în continuare, apoi se presară praf de piper alb. Piperul alb folosit în […]
Ruladă cu nuci şi piure de zmeură
1. Se pregăteşte tava pentru copt cu hârtie specială şi se dă drumul la cuptor la o temperatură potrivită. Se separă ouăle, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie şi se pun gălbenuşurile cu puţină sare şi la sfârşit făina şi nucile măcinate amestecându-se încet să nu facă cocoloaşe. Se bagă la cuptor […]
Ruladă de cacao cu vişine
1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se pun gălbenuşurile cu puţină sare, apoi făina şi cacaua amestecându-se încet. Se bagă la cuptor şi se lasă 30 de minute la foc potrivit. 2. Se pun într-o cratiţă zahărul, făina şi laptele şi se pun la fiert până se formează o […]
Ruladă cu cremă de brânză şi piure de caise
1. Se pregăteşte tava de aragaz cu hârtie de copt şi se dă drumul la cuptor să se încingă. 2. Separat, într-un bol de plastic se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu mixerul, zahărul, se adaugă în ploaie cu cel vanilat şi se bat bine până se topeşte tot zahărul. Se pun şi gălbenuşurile […]
Prăjiură cu lămâie
1. Pentru început se dă drumul la cuptor la o temperatură de 160 de grade. Se pregătesc formele pentru copt şi se aşază pe o tavă de aragaz. Se pun într- un bol ouăle şi se mixează cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până se fac o cremă fină. Se pune laptele, iaurtul, puţină sare […]
Pui cu sos de vin şi pătrunjel verde
1. Pentru început se spală puiul, se curăţă de pieliţe, se taie în bucăţi potrivite, chiar mai mici şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După ce s-a scurs de apă, se dă cu sare şi piper şi se unge cu unt. Se bagă la frigider aproximativ 10 minute. 2. Într-un […]
File de peşte cu cartofi natur
1. Peştele se spală şi se lasă la scurs sau se usucă cu un şervet absorbant. 2. Se taie bucăţi, se stropeşte cu zeama de lămâie şi se lasă la frigider 5 minute. 3. Separat se curăţă cartofii, se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, apoi se scurg de apă, […]
Bruschete asortate
1. Se taie minibaghetele pe jumătate şi se stropesc cu uleiul de măsline şi puţin lapte. 2. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 160 de grade şi se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se opăresc roşiile şi se taie cubuleţe sau se dau prin răzătoarea mică, acest aspect depinzând de cum le doriţi […]
Găluşte de piure şi ficăţei de pasăre
1. Se spală bine ficăţeii, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Separat, într-o tigaie mai adâncă se pune uleiul la încins ceapa, usturoiul, sarea, piperul şi roşiile date prin răzătoarea mică. Se călesc aproximativ 15 minute pâ nă se face un sos gustos şi cu o aromă […]