Lasagna cu brânză şi legume
1. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se curăţă legumele, se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu untul sau uleiul de măsline pâ nă se înmoaie. Se pun roşiile date pe răzătoare, se lasă să fiarbă la foc potrivit şi se înăbuşă până scade. 2. Separat, într-o tigaie încinsă se topeşte […]
Supă cremă de dovlecei
1. Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi se pun într-o oală de 3 litri. Se pun la fiert la început morcovii, ceapa, ţelina şi pătrunjelul cu sare şi se lasă să fiarbă 30 de minute. 2. Între timp, se curăţă de coajă dovleceii, se taie rondele şi se pun la fiert peste […]
Tiramisu cu cremă de ouă şi frişcă
1. Se pun gălbenuşurile într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi coniacul. Se pune crema de brânză şi se mixează în continuare. Se dă la rece 10 minute. Se bate şi frişca şi se dă şi ea la rece, iar după ce s-a răcit, jumătate din cantitate se amestecă cu crema […]
Buzunărele din aluat franţuzesc
1. Se cerne într-un bol făina pentru aluat, se face o groapă în făină cu mâna şi se pune la mijloc smântâna, untul proaspăt amestecat puţin şi un vârf de cuţit de sare. Se amestecă totul şi se adună ca o minge, se acoperă cu un şervet şi se lasă 2 ore la rece. 2. […]
Ruladă de ciocolată cu frişcă
1. Pentru blat, se bat gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi şase linguri de apă rece. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi făina cernută cu amidonul şi cacaua. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit, 10 minute. Se scoate rapid hârtia de copt, […]
Mini pizza pentru copii
1. Se scoate drojdia şi se lasă la temperatura camerei; se fărâmiţează şi se pune în laptele călduţ în care s-a dizolvat zahărul. Se lasă la cald să crească. Separat într-un castron se pune făina cu sarea, se face o groapă în făină şi se adaugă drojdia şi uleiul. Se frământă aluatul astfel încât să […]
Pui cu legume
1. Se taie pieptul în felii de 2 centimetri, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop. 2. Se pune untul într-o tigaie de teflon şi se topeşte timp de 2 minute la foc potrivit. Se adaugă puiul şi se lasă 4 minute. Se întoarce pe cealaltă parte şi se mai lasă […]
Supă cremă de morcovi
1. Se curăţă legumele de coajă, se spală şi se pun la fiert. Pentru început se pun legumele care fierb mai greu. Se adaugă sare, puţin piper proaspăt măcinat şi uleiul. Căt timp se fierb legumele, se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt. 2. După ce s-au fiert, se scot într-un bol, se lasă puţin […]
Salată de crudităţi
1. Se curăţă rădăcinoasele de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare. Se stropesc cu zeama de lămâie pentru a-şi păstra prospeţimea şi culoarea. 2. Separat se spală merele se curăţă de coajă sau nu, cum preferaţi, şi se taie fâşii foarte subţiri. Şi peste mere se pune zeamă de lămâie. 3. Într-un […]
Piept de pui cu piure de cartofi
1. Se spală piepţii, se porţionează în 4 bucăţi şi se lasă la scurs. Pe o farfurie se pregăteşte sare, boia, piper şi se trece fiecare bucată prin acest amestec picant. Se unge carnea de pui cu unt sau cu uleiul de măsline şi se mai lasă la rece câteva minute. 2. Într-o tigaie se […]