Ghiveci de legume cu carne

1. Se spală carnea, se scurge şi se taie cubuleţe. Se pune într-un vas cu ulei încins şi se căleşte. 2. Separat se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi se taie după cum doriţi. 3. Se pun peste carnea fiartă în următoarea ordine: ceapa şi chiar se lasă la rumenit până capată şi ea […]

Salată de ton cu pâine prăjită

1. Se desfac conservele, se pune tonul bucăţi să se scurgă într-o sită şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. 2. Se taie pâinea felii, se unge cu ulei de măsline, se presară praf de usturoi şi se prăjeşte. 3. Separat, într-un bol, se pune tonul bucăţi, măslinele tocate foarte mărunt, uleiul, sarea şi piperul, […]

Îngheţată de cacao cu fulgi de ciocolată

1. Se sparg ouăle într-un castron şi se freacă cu zahărul, de preferat pudră, până ce arată ca o cremă foarte fină şi spumoasă. Se acoperă cu o folie şi se pune la rece. 2. Se pune să fiarbă laptele cu vanilia (de preferat baton de vanilie). După ce au fiert, se dau la o […]

Îngheţată de vişine cu clătite şi mere

1. Se aleg vişinele, se spală şi se curăţă de sâmburi. După ce s-au curăţat, se presară zahărul peste ele şi se lasă la rece 10 minute. 2. Separat, într-un bol, se bate frişca foarte bine. Frişca naturală se obţine mai greu, dar puteţi să găsiţi ceva asemănător şi chiar mai uşor de preparat. Se […]

Îngheţată asortată cu zmeură

1. Se bate smântăna cu 150 g de zahăr până se obţine frişca şi se lasă la frigider. 2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă apoi zahărul în ploaie şi vanilia şi se mai bat până se obţine o cremă tare. Gălbenuşurile se pun unul câte unul până se omogenizează. […]

Mâncare de fasole verde

1. Se alege lintea bob cu bob, apoi se spală de 2-3 în apă caldă. Înainte de a fi pusă la fiert, se ţine la înmuiat 2-3 ore în apă caldă. 2. Fasolea se curăţă şi se rupe în două după, care se fierbe în apă cu sare aproximativ 15 minute. 3. Lintea se pune […]

Cordon bleu cu legume

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Cartofii se taie în jumătăţi şi se fierb în apă cu sare, iar ceapa şi celelalte legume se pun separat într-o altă oală la fiert în apă cu sare şi o lingură de unt. 2. Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţe, se usucă cu […]

Pizza cu legume

1. Se scoate drojdia şi se lasă la temperatura camerei; se fărâmiţează şi se pune în laptele călduţ în care s-a dizolvat zahărul. Se lasă la cald să crească drojdia. 2. Separat într-un castron se pune făina cu sarea, se face o groapă în făină şi se adaugă drojdia şi uleiul. Se frământă aluatul astfel […]

Piept de pui cu legume şi sos picant

1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se zvânte. Se taie în felii subţiri ca pentru şniţel şi se prăjesc în tigaia încinsă cu ulei până capătă culoarea arămie. 2. După aceea se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate potrivit împreună cu ardeii tăiaţi fâşii destul de groase. Se […]

Supă de roşii cu fidea şi spirale crocante de aluat franţuzesc

1. Se curăţă şi se spală ceapa, ţelina, ardeii, păstârnacul şi morcovii. 2. Se pun toate legumele la fiert într-o oală de 3 litri. Se lasă la fiert până scad la jumătate, iar când au fiert, se strecoară şi se pasează, până când se obţine o pastă. 3. Între timp se opăresc roşiile, se decojesc […]