Tocăniţă cu legume şi carne de porc
1. Se spală carnea şi se taie cubuleţe. Se căleşte împreună cu ceapa şi usturoiul tocate mărunt adăugându-se sare şi piper după gust. Se amestecă până ceapa şi usturoiul devin aurii. Se stinge cu 2 polonice de apă caldă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, amestecând din când în când, să nu se prindă de […]
Roşii umplute cu cremă de brânză
1. Se spală roşiile, se şterg şi se golesc de sâmburi. Se lasă la scurs pe un şervet absorbant. 2. Într-un castron se pune cremă de brânză, ceapă tocată mărunt, mărarul tocat, seminţele de susan şi brânza feta şi se amestecă cu mixerul până se fac ca o cremă. 3. Se umplu roşiile cu cremă […]
Roşii gratinate cu perişoare de carne şi cartofi cu brânză
1. Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare circa 20 de minute, în coajă. Separat, într-un castron, se pun următoarele ingrediente: carnea tocată, un ou, chifla înmuiată în lapte, sare, piper, după gust. Se amestecă şi se formează perişoare mici. Se pun pe o tavă şi se lasă la rece. 2. Între […]
Paste cu roşii, busuioc şi măsline verzi
1. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 2. Între timp se taie roşiile, usturoiul, busuiocul şi o parte din măsline în bucăţi potrivite. Se pun într-un castron şi se amestecă cu uleiul de măsline, sarea şi piperul. 3. După ce pastele s-au fiert, se scurge apa şi se amestecă cu salata. 4. Înainte […]
Arici din căpşuni şi ciocolată
1. Se spală căpşunile şi se curăţă frunzele. Se taie o feliuţă subţire pe partea laterală, astfel încât căpşunile să poată fi aşezate orizontal. Batoanele de ciocolată se dau pe răzătoarea mare. 2. Se prepară glazura: ciocolata se topeşte pe baie de aburi, se adaugă zahărul, apoi apa puţin câte puţin. 3. Se iau căpşunile […]
Musaca de vinete
1. Se curăţă vinetele; se spală; se taie felii şi se dau prin făină. Se pun la călit în tigaia cu uleiul de măsline încins. Se scurg de ulei şi se dau cu sare şi piper după gust. Cartofii se spală, se taie rondele şi se prăjesc în tigaia cu ulei încins. Se scurg şi […]
Chec cu glazură de ciocolată
1. Se pregăteşte o tavă şi se dă drumul la cuptor la temperatura de 160 de grade C. Se ung tăvile cu unt. 2. Într-un castron se pun untul, zahărul, ouăle, sarea, laptele, praful de copt, vanilia, coaja de lămâie si se amestecă bine cu mixerul sau o lingură de lemn până ce se topeşte […]
Chec cu vişine
1. Se pun toate ingredientele într-un castron şi se amestecă până nu mai sunt cocoloaşe, se adaugă praful de copt stins în zeama de lămâie şi se încorporează în aluat. 2. Se toarnă în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se pun deasupra vişinele care au fost curăţate de sâmburi şi trecute […]
Orez cu ciuperci
1. Ceapa şi usturoiul se curăţă de coajă. Se spală şi se toacă mărunt. 2. Ciupercile se scot din cutie şi se trec printr-un jet de apă, după care se taie bucăţi mai mici, dar nu foarte mărunt. 3. Morcovul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt în cubuleţe. 4. Într-o cratiţă mai adâncă […]
Ciorbă de legume
1. Cartofii, morcovii şi ceapa se spală şi se curăţă. 2. Roşiile şi celelalte legume se spală. 3. Se taie cubuleţe legumele, inclusiv ciupercile, iar ceapa se toacă mărunt. Cartofii trebuie tăiaţi cuburi mai mari. 4. Într-o oală de 4 litri se pune puţin ulei la încălzit şi apoi se adaugă ceapa să se călească, […]