Salată grecească

1. Se spală roşiile şi castraveţii. Se taie roşiile jumătăţi, dacă sunt roşii cherry, iar dacă sunt roşii normale se taie felii mai mici. Se pun apoi într-un castron. 2. Castraveţii se taie rondele, felii subţiri şi se pun şi ei peste roşii. 3. Brânza, de preferat de capră, dar dacă nu aveţi poate fi […]

Mămăliguţă cu sos tomat şi cărniţă

1. Carnea se spală şi se porţionează în patru bucăţi şi se pune la prăjit. 2. Ceapa şi morcovul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. 3. După ce s-a prăjit se scoate carnea şi se pune în acelaşi ulei, ceapa şi morcovul, care se călesc. Când s-au înmuiat, se pune bulionul şi puţină […]

Varză nouă cu carne de porc

1. Se curăţă varza de primele foi, apoi se taie pe jumătate şi se toacă mărunt. Se freacă cu sare. 2. Ceapa se curăţă se spală şi se toacă mărunt. Se pune într-o cratiţă adâncă ulei la încins peste care se pune ceapa, carnea şi cârnatul tăiat felii, până se căleşte puţin, apoi se adaugă […]

Ruladă cu carne şi mazăre

1. Se spală pulpa de porc şi se taie pentru a se forma o foaie nu foarte groasă (2 cm). 2. Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Carnea tocată se pune la prăjit într-o tigaie. Când este gata se scoate şi se pune la călit ceapa, care la rândul ei se pune […]

Tartă cu cireşe şi vanilie

Tarta cu cireşe e un desert rapid, simplu şi inedit. Această reţetă e gata în numai o oră şi e absolut delicioasă! 1. Se cerne făina şi se pune într-un castron. Untul, care a stat în prealabil la frigider, se încorporeză cu cuţitul fără să se atingă cu mâna, apoi se apasă cu furculiţa până […]

Prăjitură cu cireşe

1. Se bat ouăle cu puţină sare, apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se bat bine până se topeşte zahărul. 2. Se adaugă laptele în care s-a dizolvat praful de copt, apoi uleiul şi la sfârşit făina. Se obţine un aluat care curge şi care se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi […]

Tort de cireşe cu fulgi de ciocolată

1. În tava unsă cu puţin ulei se aşază hârtia de copt. 2. Se bat spumă albuşurile cu 3 linguri de apă rece şi un vârf de sare, după care se adaugă zahărul şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Se încorporează apoi gălbenuşurile, pe rând, peste ele se adaugă făina, cacaua şi praful de copt. […]

Deliciu de primăvară cu caise

1. Se încălzeşte laptele, se adaugă sarea şi drojdia sfărâmată. Se lasă la dospit. Se toarnă într-un bol încăpător făina, zahărul, sarea, oul, untul topit şi drojdia. Se amestecă bine, cu o lingură de lemn, până se obţine un aluat moale. Se acoperă bolul cu un ştergar curat şi se lasă la crescut într-un loc […]

Lipie cu carne de vită

1. Carnea de vită se spală bine şi se dă prin maşina de tocat. 2. Se amestecă apoi cu sare, piper şi boia iute. 3. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. 4. Într-o cratiţă se pune la încins o lingură ulei, după care se adaugă ceapa tocată mărunt şi se prăjeşte până […]

Filé de peşte la cuptor

1. Se spală peştele şi se lasă să se scurgă de apă. 2. Morcovii se curăţă şi se spală bine, apoi se taie rondele. 3. Bucăţile de file de peşte se sărează şi se piperează, după gust. 4. Într-o tavă unsă cu ulei se pun apoi bucăţile de file de peşte, care au fost stropite […]