Supă de mânzat cu crutoane

1. Se spală carnea şi se pune la apă rece. Se schimbă apa de câteva ori şi se pune la fiert într-o oală cu apă şi un praf de sare. După primele clocote se spumează sau se schimbă apa şi se pune din nou pe foc. Se spumează şi se lasă să fiarbă la foc […]

Salată de peşte cu legume

1. Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare jumătate de oră. Se curăţă de coajă cât încă mai sunt calzi şi se taie cubuleţe. Se pun apoi într‑un castron şi se lasă să se răcească. Ceapa se spală, se curăţă şi se taie solzişori. Se presară cu un praf de sare şi […]

Rulouri din piept de pui cu ciuperci

Rulourile din piept de pui sunt delicioase cu ciuperci. Încearcă reţeta simplă şi rapidă! 1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie felii subţiri de maximum 1 cm, care să se poată rula. Restul de bucăţi mai mici de carne se taie cubuleţe. 2. Usturoiul tocat mărunt se căleşte puţin […]

Macaroane bolognese

1. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor în tigaia încinsă cu ulei. Se adaugă carnea tocată, se amestecă bine până se rumeneşte puţin carnea şi se stinge cu apă. Se adaugă o jumătate linguriţă de sare şi puţin piper şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, 15- 20 de minute, până […]

Salată de spanac cu tortellini

1. Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu un praf de sare şi se lasă atât cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Costiţa se taie cubuleţe şi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu 2 linguri de ulei, iar pâinea se […]

Clătite cu spanac

1. Spanacul curăţat şi bine spălat se opăreşte 10 minute cu un vârf de linguriţă de sare. Se lasă apoi la scurs şi se toacă (la robot). Se adaugă ouăle bătute, jumătate din laptele rece şi făina cernută şi se amestecă bine, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Se diluează cu restul de lapte […]

Găluşte cu căpşuni

1. Căpşunile se spală, se curăţă de codiţe şi se lasă la scurs pe un grătar. 2. Pentru aluat, se pune brânza proaspătă într-un castron, se pasează cu o furculiţă şi se amestecă bine cu oul, făina şi un praf de sare. Când se obţine un aluat omogen, se pune pe o folie din aluminiu […]

Tarte cu mascarpone şi căpşuni

1. Pentru aluat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se mai bat până se obţine o spumă densă. Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi, în ploaie, făina cernută cu praful de copt. Se toarnă aluatul în formele unse cu unt (în 8 forme mai mari […]

Prăjitură cu cremă de căpşuni

1. Pentru primul aluat, se bat spumă albuşurile cu jumătate din zahăr, iar gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr, 2 linguri de apă caldă şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se adaugă, în ploaie, făina cernută cu amidonul şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă […]

Mâncare de roşii

1. Se curăţă puiul, se spală, se taie bucăţi potrivit de mari şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se pun apoi bucăţile de carne într-o tigaie cu ulei şi se prăjesc, până se rumenesc frumos. Se scoat din tigaie şi se pun într-o cratiţă cu fundul mai gros. Se dau cu un praf de […]