Ciorbă de legume cu busuioc verde

 Ciorbă de legume cu busuioc verde. Delicioasă, dietetică şi uşor de făcut. Iată o reţetă pe care treuie să o încerci! 1. Se curăţă fasolea verde şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se alege fasolea uscată şi se lasă să se înmoaie în apă călduţă, 1-2 ore. 2. Între timp, se curăţă […]

Friptură de vită la tavă

 Friptură de vită la tavă cu garnitură de piure şi mix de legume. O reţetă simplă şi foarte gustoasă. 1. Se taie rasolul felii potrivite. Se bate fiecare felie cu ciocanul de şnitele şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru verde. 2. Se ung bucăţile cu unt şi ulei de măsline şi se acoperă […]

Melcişori cu brânză şi busuioc

Melcişorii cu brânză şi busuioc sunt gustarea perfectă pentru invitaţi. Iată o reţetă simplă cu brânză telemea: 1. Se cerne făina şi se lasă 1-2 ore la temperatura camerei. 2. Se prepară, între timp, maiaua, din drojdia frecată cu o parte din laptele călduţ şi 2 linguri de făină. 3. Se pune făina pe marginile […]

Muşchi aerat

Muşchi aerat de casă, perfect pentru ocaziile speciale şi mult mai sănătos decât mezelurile din comerţ. O reţetă specială de aperitiv! 1. Muşchiul se trece rapid printr-un jet de apă şi apoi se usucă cu şervete de hârtie. Se pune într-un vas şi se presară pe toate părţile cu sare grunjoasă. Restul sării se presară […]

Răcitură muntenească

Răcitură muntenească după o reţetă tradiţională foarte simplă. Trebuie să o încerci! 1. Picioarele şi capul se pârlesc la flacăra aragazului, se răzuie şi se spală în mai multe rânduri în apă rece, până ce sunt albe şi curate. Apoi, capul se taie. 2. Carnea şi extremităţile porcului se pun la fiert în 6 litri […]

Biluţe rapide cu afine

Învaţă să prepari biluţe rapide şi delicioase cu afine. Sunt pline de energie şi de antioxidanţi.   Pune afinele într-un castron mare şi opăreşte-le cu apă fierbinte. Pune un capac şi lasă-le să stea la abur circa 1 oră. Pune afinele într-un blender sau robot şi amestecă restul de ingrediente, în afară de nuca de […]

Tort Stracciatella

1. Se bat galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga laptele, zaharul vanilat, iar compoziţia se pune pe foc si se amesteca încontinuu. 2. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga gelatina hidratata. 3. Între timp, se mixeaza 500 ml frisca, dupa care se încorporeaza compoziţia preparata anterior. Se […]

Tarta cu ansoa si spanac

Tarta cu ansoa si spanac foarte gustoasă, care merită încercată. Reţeta nu e deloc grea. Se curata pestele de sira spinarii si aripioara de pe spate, se spala si se lasa la scurs. Intre timp se pune la fiert timp de 10 minute spanacul si salata curatate si spalate in prealabil intr-o cratita farà apa […]

Grătar inedit cu mango şi ananas

Învaţă să prepari un grătar neobişnuit, cu fructe aromate ca mango şi ananas, pe care le poţi servi după mici şi pulpe de pui, ca să impresionezi prietenii şi familia. Mod de preparare: Curăţă fructele şi împarte ananasul în două jumătăţi. Prima jumătate o cureţi de centrul fibros şi o tai rondele mari, pe care […]

Cum să faci îngheţată prăjită

Învaţă să prepari un desert inedit şi, teoretic, imposibil. Vezi cum poţi să faci îngheţată prăjită şi să impresionezi pe toată lumea. Mod de preparare: Pune cupe de îngheţată scoase cu lingura pe o coală de hârtie de copt şi dă la congelator circa 2 ore, pentru mai multă fermitate. Amestecă fulgii de porumb pisaţi […]