Gulaş picant

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi mici şi se căleşte într-o tigaie cu unt. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se amestecă până se căleşte uşor. Se stinge cu un polonic de supă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. 2. Totul se răstoarnă într-o oală de 3-4 l, se adaugă […]

Frigărui de pui

1. Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe de 3-4 cm. Se pun bucăţile de carne într-un castron, se dau cu un praf de sare şi piper şi se stropesc cu vin. Se presară o linguriţă de oregano, câteva fire de şofran şi ardeiul iute, curăţat de seminţe, fin […]

Peşte pane cu salată

1. Peştele se spală, se lasă la scurs sau se tapetează cu un şervet absorbant, se taie felii subţiri şi se pune într-un vas mai mare. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se presară cu un praf de sare şi puţin piper. Se acoperă şi se lasă 10-15 minute deoparte. 2. Feliile de peşte […]

Plăcintă cu spanac

1. Se desface aluatul şi se lasă deoparte la decongelat. Spanacul se spală, se opăreşte în puţină apă cu un praf de sare şi se lasă la scurs. Se taie apoi mărunt şi se căleşte în unt, până dispare tot sosul din tigaie. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească. 2. Se întinde […]

Cartofi noi cu unt şi mărar

1. Se aleg cartofi noi cât mai mici, se pun 5 minute într‑un castron cu apă călduţă şi se curăţă. Dacă unii cartofi sunt mai mari, se taie în jumătăţi sau în sferturi. Se spală şi se lasă la scurs pe un şervet absorbant. 2. Se pun apoi într-o oală cu apă şi o jumătate […]

Aperitiv cu roşii şi ouă fierte

1. Se aleg 6 roşii şi se taie la fiecare câte un capac. Se curăţă de miez cu o linguriţă, se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs. Jumătate din pieptul de pui se taie cubuleţe şi se amestecă într-un castron cu ardeiul gras tăiat cubuleţe, salata verde mărunţită şi o […]

Cozonac cu umplutură de mac

1. Drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în laptele călduţ. Se adaugă o lingură de făină, se amestecă bine şi se lasă la crescut, într-un loc cald, 10 minute. 2. Între timp, oul şi gălbenuşul se bat cu restul de zahăr şi un praf de sare, iar untul se înmoaie. 3. […]

Ruladă de carne cu spanac

1. Spanacul se spală, se opăreşte în puţină apă cu sare şi se lasă la scurs. Se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate şi se amestecă până scade tot sosul lăsat. Se adaugă ouăle bătute cu un praf de sare şi piper şi se lasă să se […]

Orez cu legume

1. Ceapa şi ardeiul gras tocate mărunt se călesc uşor în uleiul fierbinte. Se adaugă carnea de mânzat tăiată cubuleţe şi se amestecă uşor să se călească peste tot. Se mai pune orezul curăţat şi spălat şi se lasă să se călească împreună 2 minute. Se stinge apoi cu supa de legume şi se lasă […]

Melcişori cu şuncă de Praga

1. Se fierb melcişorii în apă cu sare, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Separat se fierbe mazărea. Se amestecă cu melcişorii într-un castron şi se adaugă smântâna şi şunca tăiată fâşii. Se condimentează după gust.