Ruladă din carne de porc

1. Muşchiul se spală şi se tapetează cu un şervet să se usuce. Se taie într-o felie subţire de carne, de 1-1,5 cm, care să se poată rula. Se bate puţin cu ciocanul de şniţele şi se condimentează. 2. Pieptul de pui se taie în fâşii, care se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei. Se […]

Rulouri din piept de pui

1. Pieptul de pui se spală, se tapetează cu un şervet să se usuce, se bate uşor cu un ciocan de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Ficăţeii se spală, se scurg şi se prăjesc într‑o tigaie cu puţin unt. Se adaugă sare, 1-2 căţei de usturoi pisat şi o lingură de pătrunjel […]

Salată de orez cu legume şi pui

1. Orezul se curăţă, se spală şi se pune la fiert într-un litru de apă cu sare şi un vârf de linguriţă de boia de ardei. Când boabele s-au înmuiat se scurg de surplusul de apă, se stropesc cu uleiul de măsline şi se amestecă uşor. 2. Separat, într-o tigaie încinsă cu ulei se prăjeşte […]

Chifteluţe cu soia şi ciuperci

1. Granulele de soia se fierb conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Se scurg şi se taie cubuleţe. 2. Se amestecă granulele de soia cu ciupercile, cartofii fierţi daţi pe răzătoare şi morcovii fierţi, tăiaţi […]

Supă Minestrone

1. Se pune fasolea la foc şi după câteva clocote se schimbă apa şi se fierbe, acoperit cu un capac, alături de ceapă, morcov şi pătrunjel, toate tocate mărunt. Când boabele de fasole sunt aproape fierte, se adaugă fasolea verde şi cartofii tăiaţi cubuleţe, iar după 10 minute şi dovlecelul. Se acoperă din nou şi […]

Şniţel umplut

1. Untul se topeşte la foc mic într-o crăticioară. Se adaugă făina şi se căleşte foarte puţin, apoi se stinge cu laptele, se amestecă în continuu şi se fierbe 10 minute. La final, se adaugă ciupercile înmuiate în prealabil în apă şi şunca feliuţe. Se presară parmezanul, se amestecă şi se ia de pe foc. […]

Budincă de clătite cu ciuperci

1. Se amestecă ingredientele pentru clătite, la care se mai adaugă şi un praf de sare şi se lasă deoparte 10 minute. Se coc apoi pe rând într-o tigaie încinsă cu puţin ulei şi se răstoarnă pe un platou. 2. Pentru umplutură, se amestecă făina cu untul topit şi se căleşte doar un minut la […]

Bruschete cu brânză şi spanac

1. Franzela se taie felii subţiri, de aproximativ 1 cm, care se prăjesc într-o tigaie de teflon, apoi se freacă cu usturoi şi se stropesc cu ulei. 2. Spanacul curăţat se spală, se opăreşte şi se căleşte în puţin ulei, roşiile se coc pe un grătar bine încins, iar brânza rasă se pasează cu smântâna […]

Papanaşi cu cireşe

1. Cireşele se spală, se curăţă de codiţe şi de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Brânza proaspătă se pasează cu o furculiţă şi se amestecă bine cu făina, ouăle întregi, un praf de sare şi coaja rasă de lămâie. La sfârşit, se adaugă cireşele tăvălite prin pesmet. Se amestecă uşor, doar […]

Papanaşi fierţi cu gem

1. Brânza proaspătă de vaci se pune într-un castron şi se pasează cu o furculiţă. Se adaugă oul întreg şi un praf de sare şi se freacă bine până se omogenizează. Se adaugă treptat făina şi grişul, iar când aluatul este omogen se lasă puţin deoparte. 2. Separat, într-o oală de 2-3 l se pune […]