Papanaşi cu brânză şi sirop de soc
1. Brânza proaspătă se pasează cu o furculiţă şi se amestecă bine cu ouăle, zahărul vanilat, grişul, un praf de sare şi siropul de soc. Se cerne făina cu praful de copt şi se adaugă treptat, până se obţine un aluat potrivit de moale, care să se poată modela uşor. Se strânge tot aluatul din […]
Supă ţărănească de legume
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, pătrunjelul şi ceapa se toacă şi se pun la fiert într-o oală cu 2 litri de apă şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă 15-20 de minute şi după aceea se adaugă fasolea verde, mazărea şi cartofii tăiaţi în cubuleţe. Se spumează, se acoperă […]
Frigărui pane
1. Cârnatul se taie rondele, caşcavalul se taie cubuleţe de 2-3 cm, ceapa se curăţă şi se taie în sferturi, iar ardeiul gras se sşpală, se curăţă şi se taie bucăţi de 3-3,5 cm. Toate ingredientele astfel pregătite se pun pe beţe de frigărui, puţin umezite, alternând rondelele de cârnat cu câte o foaie de […]
Pui cu mere
1. Pieptul de pui se spală, se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce şi se dă cu un praf de sare şi piper. Se unge cu ulei şi se pune într-o tavă potrivită pentru copt. Se adaugă ceapa tăiată bucăţi, se stropeşte cu vinul îndoit cu apă şi se coace în cuptorul încins, […]
Colţunaşi cu brânză şi legume
1. În făina cernută se toarnă smântâna, ouăle bătute cu un praf de sare şi romul. Se amestecă cu o furculiţă şi se frământă cu făină cât cuprinde, până se obţine un aluat uniform şi elastic, asemănător cu cel pentru tăiţei. Se acoperă cu o folie şi se lasă puţin deoparte, să se odihnească. 2. […]
Musaca de spanac
1. Spanacul se spală, se opăreşte în apă cu sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Carnea tocată şi ceapa tocată mărunt se călesc în ulei. Se adaugă sare, piper şi o lingură de supă şi se înăbuşă 10 minute. Se pun apoi jumătate din roşii tăiate cubuleţe şi sucul de roşii şi se […]
Salată de ton
1. Salata se curăţă, se spală şi se lasă la scurs, iar porumbul fiert se pune într-o strecurătoare. Morcovii se curăţă şi se taie felii subţiri sau se dau pe răzătoarea mare. 2. În două boluri de salată se pun salata verde ruptă în bucăţi mici, porumbul fiert, şunca presată tăiată felii, tonul scurs din […]
Orez cu legume şi carne de pui
1. Ardeiul gras se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Pulpele de pui se curăţă, se spală, se taie în jumătăţi şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă deoparte. 2. Ceapa tocată mărunt se căleşte puţin în ulei. […]
Ostropel de pui
1. Se curăţă carnea de pui, se spală şi se taie bucăţi potrivit de mici. Se pun bucăţile de carne într-o tigaie încinsă cu unt şi se rumenesc uşor. Se scot apoi într-o crătiţă cu fundul mai gros, se dau cu un praf de sare şi se acoperă să se păstreze calde. În untul rămas […]
Sote din piept de curcan cu cartofi
1. Cartofii se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, numai pe jumătate, aproximativ 20 de minute. Se curăţă de coajă, se ung cu unt şi se presară cu felii subţiri de bacon. Se dau cu un praf de sare şi se gratinează în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 de […]